7th July, 2016
Edit

行山都唔溶妝!出Trip持久化妝品介紹

出Trip一定要靚!剛剛去完Bali,行完Mt.Rinjani,影左張相!大家都話行左十個鐘山,個妝仲Keep到!究竟我用咩化妝品咁利害?今日就用Youtube同你一一介紹吧!

其實一向我也以淡妝視人,但由於香港天氣炎熱的關係,又愛到有陽光與海灘的地方旅行,所以我對於持久妝容也很有追求的!選對了,簡單幾件就夠用!其實我不會用死一個品牌,覺得好的,什麼品牌都會用,那就可以試多點! instagram@zoe_normalchic

行山都唔溶妝 出Trip持久化妝品介紹:

眉筆: Make Up For Ever
陰影粉:YSL
遮霞膏:Make Up For Ever
胭脂:MAC
唇膏:MAC
乾粉:Guerlain
捲髮夾:ghd

 

眉筆是50色,由於我用得太多之,又經常帶出街,斷了!但繼續用,因為真的好好用!顏色自然又很容易推開!

眉尾很重要,畫出女人味,畫用個性!

我簡直覺得它是100%防水的,我去行山,就有早上剛起身的時候可以有小小時間化小小妝,因為每天的Call Time分別是5點,2點及4點!這枝真的快,靚,正!

ghd 的Platinum我一定會帶出Trip的!因為也是快,靚,正。只做髮尾,15分鐘一定可以完成造型!

記得Follow我Youtube呀!

 

 


Comments