Latest
Hot Post

去角質保濕 | Naris REJUARNA 紅石榴花萃系列

近期天氣不定,皮膚狀況亦很反覆, 所以我會特別選用一些較溫和的護膚品, 前陣子收到日本天空護膚品牌Naris的 REJUARNA 紅石榴花萃系列。 今次分享的是: 紅石榴花萃去角質化妝水 HK$223/180ml 紅石榴花萃保濕乳液 HK$334/30ml 整個系列都是針對調理肌膚的平衡代謝機能, 運用具強效抗氧修復 …

空氣感飄逸秀髮 | OWAY豐盈活力系列

香港天氣非常潮濕,儘管出街前悉心打扮, 到了中午,頭髮扁塌的問題仍然是很嚴重, 尤其前陣子的下雨天,已經弄得無髮型可言。 如果大家跟我一樣有頭髮扁塌的問題, 可以試一下來自 意大利 的OWAY豐盈活力系列。 OWAY是全球首批生產及採用生物動力原料的有機專業美髮品牌 , 採用低溫微粒技術、嫩芽萃取和生態模擬重組 技術,…

享受生活 | 浪漫小店Flâneur

早前喺朋友面書睇到佐敦Flâneur, 覺得幾岩食,就約左呀妹去試下! Flâneur地點好方便,佐敦地鐵c出口/柯士甸西鐵站一出就到, 黎到覺得尼度好特別,係半開放式設計, 有個靠窗嘅吧台位,好開揚。 呀妹係沙律精,二話不說點左個西瓜沙律, 全名係」Mixed Salad with Watermelon」, 我地揀左…

柔潤亮膚【Kiehls 醫學維C淨白系列】

轉眼間已踏進春季,時刻要做好淡斑亮肌的準備, 為充滿戶外活動的夏日而戰,因為本身膚色較深, 所以一直努力尋找令膚色均勻一致, 減淡色斑及細紋的方法。 去年試了【醫學維C亮白透滑水嫩啫喱】, 愛上了其香味、質感,如今已用光光, 所以今次打算試試醫學維C淨白系列的其餘幾款, 今次介紹的【Kiehls 醫學維C淨白系列】分別…

天王級御用【AKFS PLUS洗髮系列】

新年前收到天王級御用品牌郭富城創立的AKFS PLUS洗護髮用品,特別興奮! 今次收到的是: AKFS PLUS 滋養柔順洗髮露 AKFS PLUS 清爽順滑潤髮乳  產品都是由香港及日本研發,加入了漢方中藥, 亦糅合天然精粹和納米技術, 用料成份都是優質,原產地在日本。 先是AKFS PLUS 滋養柔順洗髮露, 產品…