Latest
Hot Post

什麼天然成分可以抗衰老?

我很喜歡研究產品裡的成分。因為一來自己是敏感肌,好多護膚品都唔岩用; 二來因為好鍾意睇邊個成分真正對我的皮膚好,多化學劑就no no no。 呢盒就係Caudalíe既白藜蘆醇提昇緊緻絲漾面霜。 我收到呢盒面霜時一睇到有白藜蘆醇呢個成分就雙眼發光了。 因為呢隻係一種好好既抗氧成分,就係紅酒都有的白藜蘆醇!…

最多surprise的國家-冰島!(二)

一去到冰島當然要去首都雷克雅維克(Reykjavík)!第一日到埗冰島落雨,咁我就喺雷克雅維克行下街先。最主要都係教堂對住個幾條街行,而個幾條街你就可以充分了解到冰島幾有藝術感:每條巷仔嘅牆上都有街頭噴畫。街上有一間又一間既畫室、書店同埋手作店(是由不同藝術家設計的作品),仲有不同風格嘅coffee sh…

最多surprise的國家-冰島!(一)

每次我去旅行既所有行程基本上就係因應天氣同心情而定,咁樣既模式我覺得係最舒服。我去旅行唔會寫晒成張紙咁長要幾點去到邊個地方咁。旅行既方式因人而異,最緊要搵個岩你既旅伴啦。 今次歐遊一共去了三個星期,其中五日都在冰島。每個人去完冰島都係正評,我都期待左幾年,終於到我去啦!我去之前諗起冰島就係好多冰、北極光同埋blue l…

打造軟綿綿嘴唇~Muah

今日我想同大家介紹新野~佢就係由Lancome出既juicy shaker唇棒。平時如果你搽唇膏又覺得實色得濟,唇彩又覺得會痴笠笠既話,呢一枝就必試! 化妝師話黎緊係興d soft d既唇妝,所以呢支就岩晒啦。 我試左一個禮拜了,出色,保濕,唔笠,香,減唇紋! 一共有十三隻色比你揀~ 佢每支未shake前係分左兩層,上…

簡約風的你今個星期整咩指甲款式好?

我比較喜歡簡單指甲款式,工作上容易配襯不同形象外,還是個人喜好呢!當你搭上gel甲的路途後,就很難返轉頭……我喜歡soft gel,因為有事時都可以自己拆甲丫嘛。當我每次去整甲前,我都會做research,找找有什麼款式自己喜歡或潮流款式。如果你看香港店鋪的款式看到很悶時,我推介這幾個acc…