17th September, 2017
Edit

15日重整肌膚生態@absolution

最近一直都面對緊肌膚問題,雖然暗瘡總算告一後落,但就留底唔少難以退走既暗瘡印同疤痕T^T

話就話身體有自我修復能力,但修復總要時間,如果可以Speed up+++,極速回復無瑕肌就當然最好啦!

absolution La Cure Peau Nette 淨肌修復精華 (HK$620, 15枝x 1ml。)

創辦人Isabelle Carron相信,要真正修復肌膚,應排除果酸產品或醫學美容療程具入侵性的方法,以天然有機的針對性配方,真正有效溫和地從根本還原平衡「肌膚生態」。產品配方具淨化及幫助肌膚達到水油平衡的功效,令皮膚在兩週內重回正軌。改善泛紅或油脂失衡的情況,減淡甚至消除色斑並基本修復自身。

以天然有機的針對性配方,15天密集修復,溫和咁從根本還原平衡「肌膚生態」。

配方具淨化及幫助肌膚達到水油平衡的功效,令皮膚在兩週內重回正軌。改善泛紅

或油脂失衡的情況,減淡甚至消除色斑並基本修復自身。

產品已通過法國Ecocert Greenlife認證。

獨特巧妙研配的配方加上最優質的植物萃取及天然精油等成分特性,帶出可見的高效。

100%不含對羥基苯甲酸酯(Parabean)、聚乙二醇(PEG)、鄰苯二甲酸酯(Phthalates)合成色

素或香料。

用起黎特別安心。

可愛既梯型包裝入面,放左15枝密封包裝既精華。

簡約又環保既包裝,非常深得我心♥

成分方面,用左天然有機的針對性配方,真正有效溫和地從根本還原平衡「肌膚生態」。

♥ 圖爾西葉(Tulsi)

源於印度,又稱為聖羅勒。以淨化、殺菌和抗菌著名。其排毒功

效幫助全面潔淨肌膚污物、降紅及平衡油脂分泌;締造啞緻肌膚。

♥微粉銀離子(Micronized silver)

天然的盾牌:調節和穩定一些皮膚上微生菌群,銀同時可以防止細菌生長。 其抗炎特性有助於皮膚優化肌膚生態平衡。

♥印度大風子油(Chaulmoogra)

在亞洲醫學被廣泛應用。蘊含稀有脂肪酸,可以舒緩受刺激或損傷的皮膚。 更可調整改善皮膚色素,對斑點的色素問題非常有幫助。

♥益生元(Prebiotic)

您的皮膚生態由不同微生物組成並與您的皮膚和諧相處,該微生態儼如肌膚一道屏蔽防禦感染或炎症。 然而,皮膚微生態亦會因外在環境侵擾,導至失衡;因此,在產品中加入益生元能幫助益生菌維生,使其繼續守護我們的肌膚。

1ml一枝,岩岩好係全面份量,但如果你只係針對某D部位用,可以倒插返保存多一陣,但最好當然係即開即用啦。

顏色係天然感既啡綠色,淡淡既草本香味,推開吸收左就彷如無物,吸收亦比一般精華快。

我個人會係早上化妝前用,一推開,打2-3個圈基本上已經俾肌膚吸收左,質感輕到彷如無物,但明顯感覺毛孔即時收哂,肌膚亮澤飽滿左。

我通常會係暗瘡、痘印同鼻翼毛孔位置搽多一層,一枝份量就岩岩好。

唔覺唔覺就用足15日,真係要力讚,毛孔細緻左唔少,肌膚亮澤左,無咁灰灰黃黃。

最開心既係痘印亦到淡得好快,一般我三、兩個月D印都非常清晰可見,而家短短15日就已經退到輕薄粉底已經令佢地消失於無形既程度!

而我亦有感水油平衡既功效,特別係有化妝既日子,妝容持久左,出油無咁嚴重,D粉仲明顯貼服左,超級方便呀。

15日平衡「肌膚生態」,重拾天然黃金平衡點,重新起步。

其實係absolution在推出前,針對20位年齡界介於20-50歲,油性膚質以及有暗瘡問題的女性進行自願性測試,測試者密集使用15日後的肌膚變化:

♥ 90%感覺膚質、疤痕、毛孔明顯改善

♥ 70%感覺毛孔細緻

當然價位唔平,不過我就真係Feel得到肌膚健康左,白白位置亦好似好得快左,不過唔知係咪心理作用XD

久不久用15日平衡「肌膚生態」,我都覺得值得,亦好岩有重要約會/場合前既快速提升肌膚質素。

【關於absolution】

於2009年成立的法國時尚有機品牌,追求環保理念與都市生活的完美平衡。精簡產品類型,崇尚簡約、高度有機認證的護膚品,按肌膚的情緒狀況而設,男女同樣合用。absolution以野生植物、花卉、天然礦物及維他命為內在根本,配搭充滿藝術氣息創作出的現代的設計。

absolution La Cure Peau Nette 淨肌修復精華 6月1日起於全線10/10 HOPE專門店有售。

absolution於下列地點發售:

10/10 HOPE (誠品書店) 銅鑼灣希慎廣場8樓誠品書店802號舖

10/10 HOPE (LAB Concept) 金鐘金鐘廊LAB Concept B11舖

10/10 HOPE (太古城) 太古城中心地下誠品生活G015號舖

10/10 HOPE (星光行) 尖沙咀星光行2樓誠品生活

10/10 HOPE (又一城) 九龍塘又一城UG-40號舖


「產品及有關資料由品牌提供」


Comments