Latest
Hot Post

Kiehl’s 2017全球慈善企劃‧動動手指傳遞關懷

「自閉症譜系障礙」(Autism Spectrum Disorder,ASD) 每68個美國兒童就有一位確診,但只要及早診斷及為自閉症兒童提供支援及關心,就可以改變佢哋嘅未來。 今次 Kiehl’s聯同Oscars影帝兼慈善家 #MatthewMcConaughey 發起全球慈善計劃,以一連串既慈善公益活動…

堅‧無痛啪骨@一正尚本堂 iONEtheory

相信大家都有聽聞過啪骨這會事。 我之前都試過啪骨,真係有效果既,但次次啪完都痛幾日>.<」 我仲好深刻有次啪完骨,第日去海洋公園玩機動遊戲痛到眼淚水都飛哂出黎XD iONE theory 一正尚本堂聯絡我試做時,我都糾結左好耐試唔試,但佢地拍心口保證完全唔痛,咁八卦既我終於都受唔住誘惑,決定上去一探究竟。 …

讓肌膚沐浴在玫瑰花海@gülsha晨露純玫瑰活肌水

向來對玫瑰產品興趣不大,可能日常接觸到既玫瑰味都好化學,感覺好膩>.<」 但今次接觸gülsha 晨露純玫瑰活肌水,令我對玫瑰有少少改觀。 gülsha 晨露純玫瑰水50ml及200ml 以古法蒸餾技術,一點一滴萃取出極致矜貴的玫瑰純露;保留玫瑰最高活性,其活性成分更高達300多種,喚醒肌膚自然美。 一瓶5…

種植個人專屬睫毛@孕睫術

天生豆豉眼既我,一直都好羨慕人地既娃娃大眼,Size就無得改變,但想對豆豉眼望落大D亦唔係不可能既任務。 除左眼線、眼影,睫毛對眼仔既放大效果亦係非常顯著既。 所以好早開始,我已經有用睫毛增長既產品。 當中最見效既係原本用黎治療青光眼既藥水,用幾個星期已經會睇到睫毛明顯增長,兼粗壯左唔少。 不過呢隻藥水係希副作用既,眼…

百變唇妝‧無限色彩可能@shu uemura rouge unlimited

原諒我極之偏心shu uemura,從來都充滿色彩同玩味,令化妝變成遊戲♥ 今次一口氣推出38款rouge unlimited 無色限唇膏! 由酒紅、橙紅、粉紅、鮮紅及裸色粉紅等應有盡有。 其中有4隻混色專用色調,塑造無限唇色>/////< 加上超有Feel既玩味設計,就好似去左東京時尚夜店一樣,流暢而輕快…