13th April, 2016
Edit

★閃亮杏眼的秘密一切都在「KATE 立體杏目工作坊」★

 

 
作為一個貪靚的小女子, 當然要時刻READY TO GO! 但貪靚同時也要慳家, 才是小女最愛的生活之道!! 開架產品不乏非常好用之品, 個人當然介紹KATE, 它是Kanebo開架彩粧品牌來的喔~!! 我是其眼影同眉粉的忠心FANS呀!! 好開心出席了在灣仔THE HUB舉辦的「KATE 立體杏目工作坊」, 在活動中得知佢新出了BB慕斯粉底同新的眼影盤, 試用後大感興趣!!! 慕斯粉底好輕薄, 遮蓋毛孔一流~ 而擴型深邃眼影盤, 可以打造出立體橫型美目~ 仲要多色可選!! 好岩OL使用~~~ 現場仲有其他產品試用, 真係成SET都吸引~ 最重要係, 開架價錢, 專業質數呀!!

 
 
「KATE 立體杏目工作坊」
現場好多產品可以試用, 讓大家一齊學習杏目的化妝技巧~~ 
 

仲特別邀請了專業化妝師GARY來示範時尚眼妝, 仲分享了打造橫長眼妝的重要秘訣!!!!

KATE的最新的BB慕斯粉底同擴型深邃眼影盤~~ 慕斯粉底質地同MOSSUE一樣, 但係面上推開後就變為粉狀, 好貼好易遮蓋毛孔~~~ 有兩色可選~~

擴型深邃眼影盤, 一共有8色選擇!!! 個人一定推介大地色, 最易HANDLE!! 哈哈~~ 今次特別D, 用左中右的方法來塗抹眼影~ 先用打亮色A, 於眼頭畫出「ㄑ」字。 再用深邃色C, 於眼尾畫出「ㄑ」字。之後沾取中間色B, 畫於上下眼皮的中央, BLEND開, MIX好兩端顏色!! 漸層色彩強調眼頭眼尾, 好靚好自然!! 仲可以有放大眼睛放果!!

再用埋其他化妝品, 淡淡地補返少少妝~

一對閃亮的杏目, 是否令人心生憐愛~~ HEEHEE!! 開架產品無介紹錯架~~

* * * * * *

是次產品由 ITRIAL X KATE 提供

* * * * * *

 
Kan夫人。生活雜記

歡迎聯絡合作: 
Email: ja20121111@gmail.com
http://www.ja20121111.blogspot.hk 


Comments