Latest
Hot Post

★抵禦肌膚初老化,源自美國的護膚品牌 NURIA★

過了25歲的生理巔峰期, 加上生活壓力的催化, 肌膚開始老化,出現不同程度的肌膚問題, 不想情況惡化,一定要抵抗肌膚初老化~~ 源自美國的護膚品牌 NURIA 矚目誕生! 主要為美國和亞洲女生而設, 以高效天然成分結合現代科學, 研發出純美高效、純素的產品! 可以有效地協助女生由年輕肌過渡至初熟肌, 解決期間因荷爾蒙變…

★Lancôme「小黑瓶」,回復青春的魔法★

下星期又話會開始轉涼, 但今日都係熱到爆汗! 在這多變的轉季日子中,你準備好幫護膚品轉季未呢? 怕夏天用開既秋天用會唔夠潤? 怕一轉產品就敏感? 我而家用緊既精華一年365日都用得, 就唔怕轉天氣帶來的煩惱了! Lancôme的嫩肌活膚精華液,又叫「小黑瓶」, 真係每一個人都要入手既超強精華! 女生常面對的乾燥、泛紅、…

★激活肌底,皮膚狀態UP! Shiseido ULTIMUNE Power Infusing Concentrate★

話說6月尾時去了Shiseido做「皮膚免疫力測試」, 肌膚狀態非常差! 之後就開始用Shiseido的全新升級 ULTIMUNE Power Infusing Concentrate(紅妍肌活免疫再生精華)~ 用左個幾月,再去Shiseido中心做第二次測試!!! 全面肌膚狀態都大大提升了~~~ 測試結果比預期更令人…

[銅鑼灣.食記] 拍拖好去處!食返餐浪漫西餐先~

以前拍拖成日都周圍去飲飲食食, 雖然有左小朋友後,大家都以家庭為重! 但都要在忙碌的生活中,抽一點點時間來拍下拖~~~ 今次去了銅鑼灣食西餐~ 好有情調架! 佢係Bar & Restaurant, 所以晚飯前的時間會有HH~ 如果在附近返工,來這喝一杯都非常好! Music Tower $70 我先點了這杯mo…

[成長日記] 齊齊上親子氣球扭扭班

丁丁第一次放暑假,加上有我呢個新手全職媽媽~ 當然要玩盡佢啦! 但有時真係唔知安排咩活動比佢好, 諗都諗到頭痕~~ 好在有偉大既臉書!!!!! 我加入左 香港媽媽圈 ,佢地不定時有親子活動架~ 岩岩我就帶埋丁丁一齊上左親子氣球扭扭班~ 你睇下丁丁幾落力個樣XD 活動由香港媽媽圈、香港媽咪幫及香港地創業媽主辦, 更請來專…