Latest
Hot Post

★re:nk 全效精華細胞再生, 越來越明亮年輕!★

2018年第一POST!! 身為貪靚媽媽, 當然要在新一年介紹返逆齡保養品~ 讓大家在2018年有更年輕更明亮的肌膚! 來自韓國的Re:NK~ 由2010年成立, 品牌名字代表「新肌膚重生」(Rebirth of New Skin), 也能意味著「革命新知識」(Revolution of New Knowledge) …

[媽媽, 問題天天都多!] 用美贊臣MOMsenger, Subscribe埋拎走$25咖啡券!

學習, 真的是一門很深的課題! 雖然我已經畢業N年, 但這幾年我真的覺得每一天都在學習中! 說的是湊小朋友這一課~ 明明已經生了兩個小朋友, 但我還是覺得自己對湊小朋友有很多疑慮和問題!!!! 大女丁丁和細細佬真的是很不一樣的BABY~ 吃喝拉睡都不一樣, 明顯地, 丁丁是好湊好多! (感恩) 而細細佬這6個月來睡得真…

★反傳統! VS首創的全新泡沫護髮素★

今個12月有好多驚喜產品推出! 真係好鬼吸引人呀~~ 我自己會成日留意頭髮用品, 因為自己本身頭髮髮量少同軟塌… 好想改善到呢D問題~! 平時用傳統的護髮素好難改善到我頭髮問題, 一係好笠, 唔夠清爽, 一係太乾, 唔夠滋潤! 近年美髮市場一個最突破的產品, 就係 – VS (沙宣) 首創的全新…

★Bio-Oil是媽媽都推薦的好產品, 懷孕前中後期都岩用!★

我相信各媽媽在懷孕時都會特別緊張! 尤其是對吃的用的, 都會超在意其成份~~ 我懷孕時, 自己雖然沒特別轉換日常保養品, 但對肚皮的照顧還是很著緊的喔! 因為愛美的媽媽最怕妊娠紋!!!!! XDXD 我好多朋友都推薦我用Bio-Oil~ 佢係主要除疤和抗妊娠紋的熱門產品!! 其配方融合了植物精華和維他命~ 質地輕柔清爽…

★雙手告別粗糙, 媽媽的最好聖誕禮物★

未請到工人姐姐之前, 家中的大小家務都係由我同老公兩個分住做, 多了丁丁一個小孩後, 家務多左, 但都叫可以應付…… 今年再生多個bb後, 頭3個月真係日日洗過不停!!! 洗衫洗碗洗奶樽洗玩具!!! 洗到手都變得乾巴巴, 哭哭哭…… 還好在復工初期請到工人姐姐來幫忙~ 加…