Latest
Hot Post

★新肌研水。一支帶出「吸水、鎖水、補水、儲水」四大功效★

相信大家都聽過或用過肌研水~ 肌研保濕系列最多人認識既就係極潤肌研水, 呢支皇牌產品經已連續 9 年蟬聯日本銷量 No.1 化妝水! 開架牌子黎講真威水喔~~ 今次為大家介紹既係最新的「新肌研水」! 完美揉合了四種透明質酸的黃金比例, 將不同大小分子結構、特質及功效的透明質酸完美結合, 層層吸水、鎖水、補水、儲水, 大…

★濕疹肌適用。Derma365 溫和潔膚露★

自從開始轉季後, 我一路都有幫丁丁加強肌膚既保護! 因為上年的突發性濕疹令我心有餘悸, 每一晚都痕癢爪傷,底衫都是血跡斑斑⋯⋯ 今年,一定一定一定要提高警覺, 不是等皮膚狀態響起警號時才開始意識到護理品的重要! 丁丁平時用既潔膚液都是低敏配方, 近期天氣好乾燥,我已幫她轉用了更高度滋潤的潔膚液! 就是derma365~…

★女性都有脫髮問題,卡士蘭「激髮生」助你促進生髮★

每個女生都有難以啟齒的時候⋯⋯ 就是⋯⋯脫髮問題!!!! 不要以為脫髮只是男生限定, 女生都一樣面對緊~ 好似以我為例, 由大學開始,經常又漂又染又電, 每天都使用頭髮造型產品,例如髮泥、定型水、定型噴霧等等, 全部都含有大量化學物質! 久而久之,令到髮質受損之餘, 頭皮也受影響,有害物質阻礙頭髮毛囊健康生長, 髮絲就…

★懶人必備 – 免沖水洗髮噴霧 KLORANE★

不用沖水的洗髮噴霧都出左一段時間, 我都係由坐月時,其他媽媽分享得知呢種咁好用既頭髮產品! 到左而家,我都仲會繼續用, 點解?因為我懶囉XD 留長髮既我,心虛說句, 真的不是日日洗頭喔⋯⋯ 因為長髮洗頭護髮吹頭好花時間, 有時小孩在廁所門口喊著等我出來, 一分鐘都不能等, 結果、就放棄洗頭這PART,極速沖涼出來。 法…

[成長日記] 孩子快樂成長,由有質素的陪伴開始!

身邊越來越多朋友是媽媽級了, 出來食飯傾計都是分享湊仔的甜酸苦辣事! 我們都希望將最好送給小朋友! 有研究顯示48%幼稚園學生家長認為子女的壓力主要來自家長本身的期望, 望子成龍,是各家長的心願, 但要對孩子的期望和實際狀況取得平衡就是育兒關鍵了! 好多家長會買不同的玩具, 去開發潛能、提升感知等等, 有時我都會聽到朋…