Latest
Hot Post

★由基本保養開始美白程序 @ Kiehl’s 全新美白mask同精華素★

美白季節又嚟啦~ 我都開始轉用美白產品, Kiehl’s 全新美白mask同精華素就好岩步入初夏用! 唔想未到夏天就黑蚊蚊咁,快D睇下呢兩款皇牌產品幫唔幫到你~~ 分別係: 醫學維C淡斑精華 醫學維C亮白保濕精華面膜 Kiehl’s 醫學維C淡斑精華 一款能減淡色斑,明顯均勻膚色的速效精華素, …

[成長日記] 終於唔使再執沙發底既玩具喇!

有小朋友後的家, 總是暗暗藏著不少的問題喔!! 原本裝修買傢俬時都察覺不到, 但一有小朋友後, 就發現「天喔! 為什麼!」 先排最困擾的是每晚我都要清出沙發底既玩具!!!! 因為我的沙發不是貼地的, 有大約7-8CM左右的空隙…… 代表什麼? 代表小朋友們會有意無意地將玩具塞進去…&…

★維他命B3孖寶 @ MD Skinical ★

維他命B3精華係美國 MD Skinical 的皇牌產品!!! 之前我都有同大家分享過佢有幾好用~~ 而家佢出左新款 >>> 升級極致18%維他命B3+精華! 特別加入左Double Active雙效活性成份, 令效用更昇華~~ 再配合維他命B3面霜, 就係我每日既護膚程序~~ MD Skinical…

[細細佬成長日記] 1Y9M 離乳記 // 「無奶奶喇~~~」

「無奶奶喇~~~」 人奶媽媽終於準備金盆洗手了 前前後後餵左四年,又一成就解鎖!! 我無咩秘訣,一路抱著餵到就餵,跟住就餵左四年… 經過追奶塞奶泵奶一連串大大小小的問題, 有時辛苦到喊有時又沮喪到喊,但都走過了, 回頭一看又覺得餵母乳不難,因我有很多家人支持~ 其實到兩三個月前已經無乜奶奶了, 無suppl…

★30年老陳皮~~ 養生堂老陳皮燉檸檬★

老公呢排成日OT, 捱到個人殘左, 胃痛喉嚨痛周身唔舒服咁, 急問媽媽谷有咩養生好推介~ 有人叫我試下陳皮燉檸檬! 我自問唔識整, 所以就上網買左呢款《養生堂老陳皮燉檸檬》!! 一拎返屋企, 我奶奶見到都話我識貨! 因為老陳皮的功效真係有好多~ 呢款養生堂老陳皮燉檸檬, 更用上左30年陳皮, 再加檸檬, 冰糖, 黑糖燉…