Latest
Hot Post

★享受玫瑰的芬芳馥郁。fresh玫瑰保濕面膜★

女生對玫瑰總是零抵抗力! 除左玫瑰花,一切掛上玫瑰名字的東西都是女生最愛~ 玫瑰蛋糕,玫瑰花茶,玫瑰咖啡⋯⋯ 有哪一項你不愛~?! 但我想話,fresh的玫瑰保濕面膜, 一定是我最愛的面膜之一~~~!!!! 因為真係好香,同時好滋潤, 可以好好享受護膚的時間。 fresh 玫瑰保濕面膜一直都大受好評, 因為佢加入咗純正…

★清爽夏日,強效止汗!Nivea 止汗噴霧系列★

夏天除左帶來美腿,也會帶來汗水!! 搭車時真係好怕預上狐仙,車箱人多擠逼,想走都走唔到,唉! 所以我自己都唔想變做狐仙, 一到夏天就要做足準備,唔怕有異味嚇親人地~~ 講緊既係止汗劑呀~! NIVEA既止汗系列我由細用到大~ 而家佢地更全新昇效,除左同以前一樣強效止汗48小時外, 更作出革命性嶄新突破~~ 以德國止汗美…

★超嬌小可愛的Whisper Teens Pad 少女口袋棉! ★

呢兩小包係咪好靚呢~ 你以為係化妝品?面膜?糖果? NONONO, 是M巾呀~ 行過個人護理品店, 見到咁少女心既包裝, 拎上身一睇, 原來係Whisper新出的M巾 – Teens Pad少女口袋棉~~ 少女口袋棉用上超小超美的包裝設計! 有好多可愛的少女圖案, 拎上手、放係袋比人見到都不怕尷尬~~ 有兩…

★Infinity 超滲透補水天王面膜★

旅行時我最鍾意帶埋面膜去酒店敷~ 話晒玩到咁累,又出左成日街,皮膚都好需要休息同滋潤架! Infinity 超滲透補水天王面膜 聽個名都知係主打補水!岩晒出遊時用~~~ 一盒有5片,每一片都有好份量,滿滿的水份精華喔! 主要成份有透明質酸、天然保濕因子、氨基酸, 不易敏感,連美容療程後都可以使用! 敷15-20分鐘後沖…

★蝸居雜物多,「摩爾空間」讓空間變得寬敞舒適★

自從有左小朋友之後就發現屋企空間越嚟越唔夠!!! 執極都好似冇位放野咁!! 應該各位媽咪都有同感, 加上又要準備遲啲小朋友上小學 因為小朋友嘅用品實在太多啦, 由初生到幼稚園階段,都會有好多一舊二舊嘅大型嘢, 好似BB車、hair chair、奶樽消毒機、滑板車、大型玩具、車場、煮飯仔組合⋯⋯ 每樣野都好大件,但又唔可…