Latest
Hot Post

[成長日記] 寶寶似媽媽定爸爸好呀?

我哋做媽媽嘅其實知道自己有咗BB後, 都已經忙過不停~~ 要有均衡營養令BB有好既發展啦、 跟住又要上產前講座去學點樣照顧BB、 打點家中一切去迎接新成員⋯⋯ 一路去到BB出世~~~ 好多時家人朋友去到醫院探媽媽, 第一下都唔係問媽媽身體點啊, 而係一見面就開始講BB究竟似媽媽定係似爸爸⋯⋯XD 我咁辛苦生佢出嚟我梗係…

★正確改善頭髮問題~Dr. FORHAIR 急救篇★

岩岩上篇就同大家分享了掉髮問題及改善方法~ >★正確改善頭髮問題~Dr. FORHAIR 日常篇★ 今篇就另外再講一些急救法~ 身邊朋友除左面對掉髮問題外, 有時用得多造型產品、常染電,又不好好保養, 導致頭皮毛孔堵塞,好易引起痕癢、頭瘡、油脂分泌過多等問題! 日常保養可跟我之前文章所講, 但有時急起上來,都要即時解決…

★正確改善頭髮問題~Dr. FORHAIR 日常篇★

每次洗頭後或梳頭時, 發現一大撮掉落的頭髮⋯⋯ 都會開始擔心自己係咪有脫髮既問題!! 話晒頭髮對於女性來講係第二生命~~ 一般女性一天的正常落髮範圍是50至100根, 平時梳頭時,有掉落頭髮都係正常~ 如果掉落的頭髮量好大,就屬異常! 而改變掉髮的方法就有好幾種, 首先要充足休息, 從中醫角度,因為工作壓力或熬夜,讓肝…

★旺角新打卡點。Kiehl’s愛香港Pop Up冰室★

旺角又多個打卡熱點啦! 身為麻甩系女子,最愛去茶餐廳食蛋撻飲港式奶茶~ 但我呢間茶餐廳就比較特別D, 係Kiehl’s既期間限定活動~~~~~ 今次 Kiehl’s Love HK 活動就搞左個懷舊冰室出來! 重現老香港情懷! 「Kiehl’s愛香港Pop Up冰室」 現場配色同插畫都非常次靚~…

★北歐風的」真」無線耳機。SUDIO Niva (送你85折代碼)★

許多人鍾情於北歐風格, 強調Less is more,原始又簡潔的設計, 是一種以「簡約、自然」為特色的時尚風格。 耳機品牌Sudio, 就是來自北歐最大的文創搖籃—瑞典 斯德哥爾摩, 今年Sudio為大家推出最新的Niva系列!     Niva 是Sudio 獨家設計師 Mats Wallste…