Latest
Hot Post

★專為敏感肌而設的修護孖寶 @ Kiehl’s DERMATOLOGIST SOLUTIONS™★

有無發覺身邊越來越多敏感肌的朋友? 又或是自己皮膚開始變得很易敏感? 有調查報告指患上肌膚敏感的人士有上升趨勢, 所以選用護膚品時都要選一些不致敏的產品! 好好為皮膚把關! Kiehl’s產品研發專家研創了專為敏感肌而設的修護孖寶~ 醫學紓敏修護潔面乳及醫學紓敏修復霜! 這兩款修護孖寶, 配方特別選用了性質溫和而功效顯…

★修復・激活・再生 @ BIODERMA MATRICIUM 再生水30天試用★

要一直KEEP住年輕肌膚, 好多時都要勤力護膚, 但有無覺得用極產品都好似無咩效果? 可能是吸收問題! 我岩岩試用左BIODERMA的MATRICIUM 再生水, 非常親膚,吸收好好! 連續使用一個月,皮膚都變得飽滿! 好似去返大學時代咁~~~ 呢盒就係BIODERMA MATRICIUM 再生水 又叫做「醫學細胞再生…

★「輕活・自信・零壓肌 」Atorrege AD+ 日本女生的無瑕肌★

都市人生活得太急速太緊張, 開始興起慢活及適時享受大自然~ 我個人都好喜歡用上天然產品來個輕活護膚, 比我發現到日本好受歡迎的品牌 – Atorrege AD+ 已登陸香港! 來自日本的Atorrege AD+, 是100%由日本擁有藥廠背景的 Ands 研發生產, 多年來堅持以高水準產品改善「都市問題肌」…

★乾肌朋友,推薦你用CeraVe!!★

秋天天氣乾燥,我同阿女既皮膚又開始乾裂痕癢, 需要轉用更保濕既產品! 雖然未算是濕疹,但近年由乾燥引起的皮膚敏感變多了! 有時用了添加劑、香料比較多的產品,未有效解決保濕問題已經變得紅腫起來~~ 所以要慎選適合自己同家人的產品喔!! 之前出席了CeraVe產品發佈會, 令我對呢個牌子有更多認知! CeraVe是美國No…

★SkinCeuticals 高效8倍抗氧化力,我的逆齡必備品★

大家都知,蘋果一切開就會開始慢慢變色, 由白轉黃⋯⋯這是一個氧化過程, 我地既皮膚也一樣! 每日面對不同的環境大氣侵害,加速了皮膚的老化同暗沈! 想將氧化左既蘋果變返靚? 原來唔係發夢才可以! SkinCeuticals 的神奇精華就可以時光倒流咁, 令到氧化左既蘋果回到最初的健康狀態! 想皮膚都可以時光倒流? 輕熟女…