Latest
Hot Post

★一分鐘煥膚術! philosophy透亮煥膚慕絲面膜★

當一個人生活有點氣餒時, 真係好需要打氣, PUMP UP一下! 為自己帶來一點REFRESH感~~ 皮膚都一樣, 照鏡一睇覺得面色暗淡無光? 可能係皮膚既角質層太厚喇! 近期我用緊philosophy 一分鐘煥膚 peeling mousse, 好好用, 好舒服! 一分鐘就可以去除暗啞的效果, 皮膚變得透亮有活力!!…

★香港SASA都有售, 韓國大賣既 Cell Fusion C Sunscreen 防曬霜系列★

又到左炎夏, 女生真係一定一定一定要做好防曬功夫! 因為好多美容師都同我講, 就算你幾懶都好, 有兩樣一定要足就係保濕同防曬!! 如果少左呢兩個步驟, 皮膚真係會老化得好快. 想KEEP住皮膚靚靚, 出街前要先搽防曬喔~ 近期我就試用左韓國大賣既 Cell Fusion C Sunscreen 防曬霜系列~ Cell …

[遊樂小記] 大人都岩玩既大型室內遊樂場 – Epicland

位於愉景灣既Epicland, 有成14,000平方呎, 一路都有好多媽媽話去得過!! 可是, Epicland由1月到4月大翻新, 在復活節時終於再度開幕啦~~ 我地上星期六就去左完一轉!!! 我想講, 呢個場其實係咪比阿爸阿媽玩個癲架??!! 平時我同老公帶小朋友去室內場玩, 多數坐多過玩, 今次, 我地竟然全家一…

迷你倉點揀好?有4點好重要!

Unsplash 又到換季日子,一打開衣櫃床下底發現已經滿到不能再滿⋯⋯ 屋企雜物越來越多,唔知點算好⋯⋯ 真係見到都燥底! 好多家庭都會用迷你倉去存放未需用到既家居雜物, 但點樣揀先知好唔好? 我個人可以分享幾個重點比大家知! 1) 有無得隨時隨地提取或儲存物品? 我知有d迷你倉收得好平,但有限住每個月的提取或儲存次…

[成長日記] Yahoo Studio 親子主播體驗

好想同大家講, 我去左YAHOO OFFICE!!! 點解我會咁開心, 因為我由細細個已經開始用YAHOO, 設為首頁、搜尋、新聞、yahoo blog(好可惜已經無左)、yahoo bid, 全部日常都由YAHOO幫我連接起來~~ 好多謝YAHOO邀請我們一家出席 「好人有好報」的活動!! 推動正能量好生活!! 當日…