24th August, 2016
Edit

有邊部好嘅laser facial機介紹?

最近到過一間醫學護膚中心做laser facial,想跟大家分享不同波長(nm)的laser facial機所能夠做出的效果,首先醫生了解我的皮膚各種問題,他指出我可(1)改善色斑(2)血管增生所引致嘅泛紅及(3)輪廓收緊,建議我做以下三個療程:

1)[Microdermabrasion 碳化鎢磨皮]用上碳化鎢環貼做peeling, 非常溫和,能有效去除角質層和污垢,促進血液循環,做完皮膚多了光澤及滑滑!

2)[Q-switched 1064nm激光]醫生話我面上的色斑係黄褐斑(荷爾蒙斑) ,用結焦laser(Q-Switched 755nm只能有效地結焦去雀斑)係甩晤到這種斑,要用QS1064nm laser 打入真皮層,擊散黑色素,令膚色更加均勻,經過一次療程後色斑明顯淡化,而且仲可以疏通毛孔,去黑頭粉刺相當有效。這部laser機會每下打落皮膚時會有刺痛的感覺,像橡筋彈的感覺,怕痛的可能要忍一忍,不怕痛的我覺得還可以接受。

3)[Short Pulsed 1064nm 激光]我真心推介呢部laser機俾想瘦面及firming嘅朋友,做之前美容師先叫我摸摸自己塊面感受一下,然後做一邊面再叫我摸摸,嘩!塊面真係firm咗好多同瘦咗,同未做個邊面有好明顯嘅分別。Short Pulsed 1064nm laser 促進膠原蛋白合成,提升肌膚細緻度,收細毛孔,撫平細紋,去暗瘡印,同埋醫生話我鼻腳及額頭位都有血管增生,呢部laser機都能改善,這部laser機會有暖燙的感覺,但放心,沒有痛的感覺,我簡直愛上了SP1064!

《註:此乃試用文,以上發表純屬blogger個人意見。》


Comments