Latest
Hot Post

Studio City Zensa Spa Experience

新年好難得有幾日假期! 決定要好好地抖下放鬆下!近近地去澳門玩兩日, 吾識賭錢既我, 決定要去Studio City做個Spa! 新濠影滙好大, 我一日之內迷左兩次路…一到步就去左Star Tower既Zensa Spa「漣」水療揀左90mins 既Nourishing Beauty Treatment …

水顏美人 保濕產品大推介!

說到水美人,大家都會馬上想起這兩位凍齡的韓國女星吧!無論任何膚質,只要做好保濕,皮膚的各種問題也會大大減少。看她們兩位代言的護膚品牌也是強調以保濕為賣點的,就知道保濕是凍齡的最大要訣! 一直都偏愛韓國和日本牌子的護膚品,始終是設計給亞洲人的產品,更迎合香港女生的需要。所以今次介紹的,都是我比較喜歡的日韓護膚品牌。説到保…

運動型女生最吸引!

一直都覺得運動型女生才是最吸引人!而且運動元素已經成為時裝界的一個大趨勢,今次同大家分享一下運動型女生的打扮和穿著,女生只要穿上美美的運動衫和運動鞋,便會有衝動出外跑跑步,做做瑜珈!是女生的你,會明白的!哈哈 要穿得好看,首先是要多運動和段練腹肌!你看Victoria Secret裡面的model就知道了 天生麗質之餘…

最強底妝產品!Favourite Base Makeup Products

底妝是化妝最重要的一環, 沒有好的底妝,隨後的彩妝畫得再美,也不會持久和好看。 今次分享一下我認為本年度最強的三個底妝產品品牌! 左至右:  Cle de peau: – Radiant Fluid Foundation  Cle de peau的粉底液我在上一篇已經介紹過了,一千多元的…

夏日最愛 護膚 化妝品 + Hairstyle ideas

終於有時間寫blog喇! 今次想同大家分享一下我既夏日最愛 香港夏天天氣又濕又lup大家揀化妝同護膚品既時候會着重啲咩呢?皮膚中性偏乾既我,一向最重視保濕同持妝效果好多人面上出油既時候會以為自己係油性肌膚,於是會選擇一啲控油既產品其實皮膚出油好多時候係因為吾夠水份,於是身體好自然會係面上排出油份而且夏天成日都留係有冷氣…