Latest
Hot Post

源源不絕的膠原蛋白~ Collagen Lift® Paris膠原蛋白飲

好開心得到法國 Collagen Lift® Paris膠原蛋白飲的邀請 親身去了解下呢隻革命性的膠原蛋白飲 當日既Dress code 係紅色,襯番Collagen Lift® Paris的紅色包裝,所以我都特登買件新衫黎襯一襯佢~XD 活動中由Collagen Lift® Paris 的亞太區代表KAREN 同大家…

識轉香味既濕紙巾~ Bioré 香體淨味紙系列

夏天熱辣辣,出一陣街就成身臭汗 痴立立都算,仲要成陣臭汗味,自己都好尷尬囉 想KEEP住SUMMER 清爽,可以帶埋佢地出街架 Bioré 香體淨味紙系列 清爽魔法香體紙 抗汗爽身淨味紙 香體紙及淨味紙特別加入左「Sara Sara Powder 技術」,唔單止可以抺走痴立立的感覺,用後仲令肌膚保持清爽柔滑 系列仲有2…

淨化頭髮的火山水 ~美國Lavacqua 頭髮火山水

當我地好悉心咁揀洗髮水,護髮用品去護理秀髮既時候 往往忽略左一樣野。水 原來香港既自來水加入了氯氣和鈣,而呢D化學物質會嚴重傷害髮質,令頭髮容易折斷,從而變得稀疏! 咁點算?唔通下下用蒸餾水洗頭咁奢侈? 用火山水就解決到啦~ 美國Lavacqua 頭髮火山水 話明火山水,當然係加入左火山的成份啦,而且仲有多種草木護髮成…

英國No.1天然洗護品牌 Herbal Essences

頭髮都要抗氧化?對呀,頭皮一樣會衰老,而且比皮膚更快, 更需要抗氧化! 最近有冇發現頭髮斷多咗,望落暗啞、乾燥同枯黃? 其實呢啲係頭髮老化現象,每日接觸塵埃,水,紫外線, 加上成日染髮造型,會令頭髮加速老化架,見到自己把頭髮咁樣,真係好唔想開心架,所以我都好努力去試不同的洗護產品,令頭髮回覆生機。 最近我就試左呢款 H…

MANUKA LANE 麥盧卡蜂蜜帶來的美麗新轉膚~ 潔面篇

MANUKA LANE 係最近新引入香港的一個紐西蘭品牌 創辦人Paul Merton 在自己的「默頓農場」專門種植僅在紐西蘭才有的麥盧卡花樹,吸引蜜蜂採花粉生產出優質純天然的「麥盧卡蜂蜜」,製成一系列的麥盧卡蜜護膚品。相較於其它蜂蜜,麥蘆卡蜂蜜特有低水分,低pH值等特性,因此抗菌、抗氧化能力亦都特別強,成為紐西蘭數一…