Latest
Hot Post

[護膚] 肌膚防禦力UP! ❤ 三度空瓶。SHISEIDO小紅瓶 ULTIMUNE Power Infusing Concentrate

時乾時濕的天氣⋯ 會不會讓你的肌膚受不了而敏感爆發呢? 以前我不時都會出現這樣的情況, 不過用了SHISEIDO ULTIMUNE Power Infusing Concentrate, 肌膚的狀態得到大改善!前排已經出現第三支空瓶喇! SHISEIDO ULTIMUNE Power Infusing Concentr…

婚享。揀衫去!PW @ Korea Artiz Studio

9月婚展的時候,整個Facebook都是Korea Artiz Studio香港開店的廣告⋯ 雖然我個人比較喜歡日本多過韓國,但也被韓式婚照迷倒了。 未婚夫和我都好難就時間飛去日本影pre-wedding,所以決定Join呢一種韓式婚攝Studio~ 之前看內地分店的評價有好有壞,不過看了相當的客照,再加上佢地pack…

護膚。以油制乾淡紋神器! ❤ Elizabeth Arden 超進化黃金導航眼部膠囊

肌膚需要補濕,同時也需要油份的潤澤,水份才能Hold得住! 用極保濕眼霜都覺得效果唔持久? 好可能你也跟我一樣是乾性缺油的膚質~ 呢個時候,最幫到手的就是護膚油了:) 特別是眼周脆弱的肌膚, 就要用上易於吸收和深層滋養的護膚精華液, Elizabeth Arden超進化黃金導航眼部膠囊  就成為我今個冬天不可…

婚享。手作 ❤ 自己相簿自己做 ❤ $4-$40的手工相簿Scrapbook材料

平日喜歡DIY,婚禮成長片段的相簿我當然都打算自己做啦~  整手工相簿花的是時間心機,材料有平有貴。 今次同大家分享下$4-$40就可以買得到的手工相簿材料! 其實整呢一類scrapbook相簿,啱feel的deco最緊要⋯ 最方便就係買一個DIY Kit, 裡面已經有齊基本的材料, 其實已經可以足夠完成一本…

[有片] 再見了!⋯台北CRAFTHOLIC宇宙人主題餐廳

前幾天,台北的CRAFTHOLIC宇宙人主題餐廳已經暫停營業了;口;  自從數月前旅行去了Craftholic Cafe朝聖,一直好想介紹給大家,我本身是「奸夫」粉絲,點可以唔去打下卡呢~ 而且Cafe的質素比起香港的主題餐廳高出幾倍,真心值得去… 在那裡留下的美好回憶,都讓我一再回味呢;口; 幸…