Latest
Hot Post

[護膚] 金盞花の新成員!! ❤ Kiehl’s 金盞花修復精華面霜 ❤

去年一直伴我渡過夏天的,就是Kiehl’s 金盞花系列!! 這個皇牌系列好refresh,而驚喜的是今年佢地再添新成員喇~~ 就係Kiehl’s 金盞花修復精華面霜!! 而且佢好適合宜家呢個天時用呢~ 真係來得合時哦:) 今次的主角金盞花修復精華面霜,與Kiehl’s 其他金盞花產品比較,它蘊含…

[飲食] 慶祝吧!Flâneur浪漫高質的燭光晚餐

之前跟兔先生一直在忙結婚和新居的事,已經很久沒有出去拍拖拖了~ 某個星期日他為了給我驚喜,就帶我到佐敦的Flâneur吃燭光晚餐。 晚上來真的很有情調呢,光是環境氣氛已經加了不少分數。 Bar枱位置係非常靚的打卡位!!有如城市中的綠州~  收工落黎飲杯野真係唔錯,可惜我同兔先生都唔係附近返工@@ 星期日過到黎…

[護膚] 令人意亂情迷❤ Sabon Fall In Scrub 情迷身體磨砂

女生就是要寵愛自己!! 繁忙過後能沉浸於花香之中,就是生活中的小確幸喇~ 對於身體護理的產品,我總喜歡香氣洋溢的,SABON就是我喜歡的品牌之一。他們的產品有一種魔力,芳香宜人的讓人感到舒適寫意! 最近用上他們享負盛名的Sabon Fall In Scrub 情迷身體磨砂,果真是明不虛傳呢~ 迎接夏日的來臨,也是時候用…

[護膚] 高CP!夏日潔面必備~ ❤ UTENA Everish 磨砂潔面系列

天氣愈來愈熱,出汗出油又多左,影響毛孔呼吸,同時容易爆發暗粒和痘痘呢。夏天比起其他季節更加需要潔淨力強的潔面用品先得! 前排都同大家介紹過日本藥妝美容護膚品牌UTENA的新面膜,其實佢地嘅潔面產品都好好用架~ 最近係萬寧都留意到佢地嘅Everish白泥磨砂潔面膏同蘆薈磨砂潔面膏,配合多款天然美肌植物保濕潔淨成份同天然幼…

[彩妝] Lancôme 520限量版 ❤ L’Absolu Lipstick「我愛你」唇膏。能塗的玫瑰!❤

今日係咩日子?5月20日丫嘛!! 呢個互相表達愛意的日子又來囉,  Lancôme 仲特別推出了限量版「我愛你」唇膏, 呢一支係「能塗上咀的玫瑰」,真係好有心思~ 簡約時尚的包裝吸引眼球之餘,L’Absolu Lipstick仲係皇牌經典色調。 #06 ROSE NUDE氣質粉裸色及 #368 R…