Latest
Hot Post

[護膚] 肌膚排毒好幫手 ❤ 日本富士山之泥面膜Hijiriko

肌膚暗啞背後有好多原因,瞓得少、缺水又或者長期積聚的死皮廢物,都會令膚色暗啞無光澤。定期為肌膚排毒,皮膚先會好,毛孔深層污穢又可以用咩吸走佢呢? 最近每10-14日我都會為肌膚進行一次大掃除,「富士山火山泥」就係我的肌膚排毒好幫手! 呢款係日本@Cosme Store有得賣,一直非常受歡迎的皇牌聖泥面膜,不但溫和滋潤,…

[護膚] 一敷水感、光、透白!❤ 全民瘋搶、超貼面 OLAY 鑽石彈力面膜

婚前的一星期每晚都在敷MASK!!補濕以外最重要就是美白喇~ 要勤力敷面膜先可以令肌膚保持水潤光澤:) 不過有時敷面膜都會遇到不少難題,就是面膜大小不一,未必完全貼面,鼻翼兩側、下巴、額頭位置有時會敷唔到,或者差左少少…面膜質地如果唔好又會好易爛@@真係好難搞…… 最近密密敷的&nb…

[生活] 第45屆香港玩具展START!!❤ 三展帶來創新玩具、嬰兒用品及文具❤

呢幾日會展好熱鬧,因為黎緊一連4日又有新展覽舉行喇! 第45屆香港貿發局香港玩具展、第10屆香港貿發局香港嬰兒用品展,以及第19屆香港國際文具展,於1月7至10日假香港會議展覽中心舉行。吸引了接近3,000家環球展商,帶來各式各樣的創新產品到來參展。 N年前我曾經在玩具公司做過設計師,當時落過玩具展已經知道場面有多盛大…

[護膚] 玫瑰控必入❤ 妝蕾®RAY x SASA 玫瑰純露野麥仁面膜 超人氣登場!

自從去年用過就一試愛上的泰國RAY MASK, 有多受歡迎相信不用我多說了,泰國年銷量超過2億片, 在香港走到各大美妝店都能看到RAY MASK的蹤影! 在早陣子我都分享過如何分辦真假RAY MASK~ 泰國No.1 面膜品牌「妝蕾®RAY」與香港最強化粧品零售商「SASA」聯手,推出玫瑰金限定版「妝蕾®RAY 玫瑰純…

[護膚] Colli-G 30天美肌活髮小測試 ❤ 內外夾攻美肌法!

由年頭忙到年尾,睡眠的時間不斷減少的同時,皮膚的狀態愈來愈唔穩定,而且掉髮問題蠻嚴重的。為了大日子去留一頭長髮,頭髮養份不足就會容易掉落喇~ 我向來都有食Supplement的習慣,大部份都是專注補足某種營養成份,例如維生素B、維生素C等。今次我就參加了Colli-G《新娘30天美肌活髮挑戰》,Keep住食Colli-…