Latest
Hot Post

[護膚] 高CP清爽水潤之選!❤ TONYMOLY THE CHOK CHOK 綠茶護膚系列 ❤

炎熱夏天最怕就係塊面笠痴痴,油光滿面咁⋯⋯ 其實出油有時係因為太乾,外油內乾,真係令人覺得好唔舒服丫@@ 所以夏天同樣都好需要做好保濕,肌膚先可以水潤清爽。 最近就發覺TONYMOLY的THE CHOK CHOK 綠茶護膚系列好適合夏天用,夠哂水潤清爽,連平時最怕笠嘅我,都一試愛上了~  TONYMOLY&n…

[健康] 提升免疫力! 經由臨床實證^嘅Swisse益生菌系列從腸道改善身體健康~

每日一早起身返工,收工後又寫文剪片到夜一夜先瞓,唔夠瞓⋯免疫力真係好低,傷風感冒是常事。以前我隨身帶住感冒沖劑,但都治標不治本,現在帶著Swisse益生菌,從根本上調理腸道健康,增強免疫力,終於在堅持一段時間後改善了很多。 以前有時同事咳一咳或者打個噴嚏,好快我就已經中左招,流感季每天都帶住感冒沖劑,高峰期每日甚至隔日…

[護膚] 香港有得賣喇!!❤ DUO 日本人氣No.1 卸妝膏。天然温和之選 ❤

卸妝係每日放工返屋企要做嘅護膚SETP 1!其實呢個STEP都可以令人好放鬆架~ 前陣子去東京,就留意到DUO的卸妝產品。呢個榮登日本@cosme大賞榜首的日本人氣品牌DUO,上月終於正式登陸香港喇!係發佈會上,我都親身見識到DUO的温和潔淨力量~喜歡温和多功效護膚品的朋友,DUO就啱曬你地喇。 DUO (Derma …

[護膚] 重捨年輕肌。Geneoo基因表現療程 – 從根源擊退肌膚老化!

作為混合性乾肌的朋友,我一年365日都好著重補濕!肌膚經常都因為缺水而顯得暗啞,而無論點補濕,補極都係乾⋯⋯爆發出的細紋真係好難搞架⋯⋯ 有時做一D普通補濕treatment,效果都唔持久,好快又打回原形了⋯⋯ 想從根源擊退肌膚老化,淨係靠anti-aging產品都唔夠力,咁可以點做呢? 話你知,其實肌膚老化嘅根源係基…

[護膚] 天然有機好選擇!❤ SCOUT COSMETICS超級水果去角質潔面乳 ❤

潔面是每天必需進行的護膚程序,係肌膚比較敏感的日子,我都會傾向用上温和天然的潔面產品。天然有機的護膚品牌讓人用得更安心,最近認識到來自澳大利亞的有機超級食品護膚品牌SCOUT COSMETICS,仲試左佢地嘅超級水果去角質潔面乳,對去除角質及保護肌膚抗衰老都有不錯的功效~ SCOUT COSMETICS的護膚系列的靈感…