Latest
Hot Post

[護膚] 舒緩。排毒。淨化❤ Neogence神敷奇肌黑凍膜

夏天是肌膚油脂分泌較旺盛的季節,毛孔容易因積聚油垢而閉塞,暗粒痘痘因而形成。 悶熱夏日除了要加緊補濕,也要定時進行深層清潔,肌膚才能盡情深呼吸。 之前也為大家推介過台灣醫學品牌Neogence的數款高CP產品,今年他們更全新推出神敷奇肌黑凍膜,為夏日提升「美肌力」必備的深層潔淨面膜。 Neogence神敷奇肌黑凍膜蘊含…

[護膚] 喝出好肌膚❤ 膠原蛋白飲。飲得到的Sleeping Mask!

踏入3字頭,膠原蛋白流失得比以前快, 肌膚鬆弛缺乏彈性,儲水力自然變弱, 老化問題隨之而來。 補充膠原蛋白是抗老的王道, 近年流行內服的膠原補充產品, Laneige剛剛也推出了膠原蛋白美肌飲 Youth Collagen Drink,加強晚間修復, 彷如一款飲得到的Sleeping Mask! 膠原蛋白美肌飲 You…

[護膚] 小心仿冒!」真」 「仿」 RAY Mask大解構

之前都同大家介紹過最近熱賣的RAY Mask,真係諗都冇諗過最近竟然出現在仿冒品!! 有一隻ANJERI聲稱係RAY Mask所推出,就連內裡的Mask都抄得好似,不過總係會有分別~ 面膜係用係塊面度,都係用正貨先安心有保障… 今次就等我將真假Mask來個大比拼,教大家辨真假,做個精明消費者啦~ 上圖右邊是…

[護膚] 日本去角質名物!CURE天然去角質啫喱❤

上個月懶懶地,好少去角質… 早幾日一去做Hydra Facial就現哂形喇…吸完支水勁污糟!!! 真係要勤力進行角質護理先得喇~ 好多年前係屈臣氏已經留意到呢支日本 CURE 天然去角質啫喱~ 都知佢係去角質產品之中出名好用,係日本好受歡迎架, 多次成為日本 Cosme 大賞 No.1…

[護膚] 益生菌活膚新成員! ❤ Elizabeth Arden 奇肌超導活妍系列

用了Elizabeth Arden的產品已經好幾年,最愛的就是Ceramide系列,一年四季都啱用! 自2016年推出劃時代革命性超導精華 – 奇肌超導活妍精華,今年夏天他們以益生菌糅合植物萃取,推出全新奇肌超導煥膚面膜及奇肌超導潔顏霜,又為一眾EA Fans帶來新驚喜。 發佈活動當日就如到了New York一樣, 竟…