Latest
Hot Post

[療程] 窩心小店推介!❤ Clean Skincare激光去斑療程 ❤

過了25歲以後,痘印消退的速度大不如前,加上斑斑開始浮上面,一味靠」遮」都唔係辦法,唯有靠激光去斑,先可以加快消除色斑和痘印! 早陣子我就到了旺角的Clean Skincare進行激光去斑療程~ 小店給我的印象很好,未上去之前,我都留意到Clean Skincare的自家Blog,那裡會定期分享美容護膚資訊,好實用呢。…

[養生] 燥底都啱飲!❤ 田野君益滴雞精。補而不峻 ❤

成日夜瞓同唔夠瞓,無形中對身體構成好大影響,加上日常工作繁忙,生活壓力大,個人變得又攰又燥火!不過就算幾燥都好,攝取營養同適當時候都要補補身~ 唔少人都會飲用滴雞精補身,有D係好補,不過對於本身燥熱的朋友,飲左可能會燥上加燥。早陣子朋友就介紹我飲田野君益滴雞精,這款雞精中藥材基底不熱不燥,補而不峻,所以燥熱體質也可以飲…

[保濕] 急救。補水。袪紋 ❤ mesoestetic 4HA保濕填充精華 ❤

乾紋唔好好處理,只會愈黎愈深! 每次做完光學療程,或者唔方便的日子,都覺得特別乾,乾燥肌膚除了爆乾紋,更容易出現敏感泛紅的狀況。在肌膚特別脆弱的日子,不能用上太Agressive的產品,選用温和的,專注補濕的已經足夠了。 不少美容院都會用西班牙跨國藥廠mesoestetic的產品,特別係精華,可以話有起死回生的效果。每…

[護膚] 敏弱肌的保濕恩物!❤ 法國有機品牌 Fleurance Nature 全新玫瑰舒敏系列 ❤

成日聽人講「有機」同「純天然」,兩者的分別其實在於前者受嚴格監管,後者則純粹引導式說法,但生産過程未必受到監管的。選購符合國際「有機認證」標準的產品,就用得更加安心! 我的肌膚乾燥易敏感,數年前用上法國天然有機品牌Fleurance Nature的產品就一拍即合!今次Fleurance Nature推出的玫瑰舒敏系列,…

[護膚] 好用新品!❤ TONYMOLY江華島藥艾鎮靜強化系列 ❤

艾草自古時起已被視為神聖草藥,如果用於護理肌膚,有抗炎抗氧、保濕舒緩之效。艾草護膚品在韓國很受歡迎呢!最近TONYMOLY推出了江華島藥艾鎮靜強化系列,幸運地可以率先感受江華島藥艾的神奇護膚力量。 TONYMOLY江華島藥艾鎮靜強化系列採用經過3年熟成的江華島「獅爪藥艾」製成,能護理肌膚平衡,鎮靜同時肌膚,打造通透有光…