Latest
Hot Post

容易受傷的女人

絕對唔誇張 減肥中嘅嘅女仔就係咁脆弱 無論係一塊薯片定一粒朱古力還是一啖雪榚 都可以將佢地徹底擊敗 減肥中嘅女仔就係失去理性唔識計數 絕對會因為一塊得嗰十幾卡路里嘅薯片 而自暴自棄去鯨吞一包總值幾百甚至幾千卡路里嘅勁量裝薯片 之後再無限悔咎無限自責 最終減肥變增肥再暴肥 呢個時候你咩都唔使講 因為呢家野唔係當事人係唔會…

下次下次下次真係大概可以?

  「食埋今次下次唔食」 「玩埋今次下次唔玩」 「下次一定會努力」 「下次一定俾心機」 「下次一定到」 「下次請食飯」 「下次叫埋你」 「下次先算啦」   問題一: 點解我地成日講下次? 其實真係唔怪得我地 只因【下次】呢兩個字實在太順口太實用 講左下次 咁今次就可以由得佢 講左下次 係咪真都唔使負…

【地鐵人生之內心獨白】

  地鐵,為我地帶黎方便。 疏導人潮,需要暢通的列車。 但當遇到隨處拋棄的垃圾、超多人群同臭狐(etc), 擠逼嘅列車就會為我地帶黎煩惱。 列車暢通,有你幫手,梗會成功。   【地鐵人生之內心獨白】   唔同人係唔同工作唔同地方都企係唔同嘅位置有唔同嘅諗法 就算搭地鐵等地鐵嘅時候都唔例外 …

HK Style 之未返到Office嘅Office Lady (之正常過正常篇)

  大家唔好以為OL真係OL咁簡單 係唔同O做嘅唔同L都有佢唔同嘅STYLE 而唔同L係唔同嘅O又有住唔同嘅形態 我知咁樣O黎O去 L黎L去咁虛無搞到大家好似入左迷莽會一樣咁迷惘 而我卻在網外看始終不釋放 唔打緊兼無有怕! 呢啲粗重野就等我地Plastic Thing做啦! 我地膠的東西會幫大家圖文並茂 重點…

Plastic Thing 請大家多多指膠!

  我宜家嘅心情真係既開心又興奮 既快樂又感動 因為我地Plastic Thing 終於都大鄉里出到城黎到呢個 Cosmopolitan 大都市 呢到五光十色令我井底之蛙大開眼界! 真係要大喊一聲I love Hong Kong! 大家黎自大都市可能唔識我地呢啲大鄉里唔緊要! 邊個都可以睇下我啲好嘢嘅! ht…