Latest
Hot Post

【VIVLAS韓國紅茶護膚品牌 】

在香港本來實在很少品牌有以紅茶作為護膚品的主要成分, 選擇相對比較少,可是近日久美發現韓國紅茶護膚品牌VIVLAS引入香港了! VIVLAS採用經驗證高品質紅茶葉, 配合獨家專利成份和高濃縮紅茶酵素精華液,發酵出來的酵素效果三重提升。 其實品牌共有4款面膜包括茶秘保濕面膜、茶秘美白面膜、 茶秘奢華水潤面膜及茶秘奢華煥顏…

【Dorissiderm-全方位激活補水三步曲 】

夏天當然要不停咁幫皮膚保保水,減出乾紋偷偷出現! DR. KENDRICK 獨特嘅補水三部曲,可以幫手徹底解決肌膚乾燥問題。 三步曲分別針對真皮層同表皮層,做到由內至外全面保濕, 令到內乾外油情況得到改善。 STEP 1 (真皮層) 肌底重建柔潤精華素30ml HK$590 呢支精華油主力針對乾性同埋成熟肌膚嘅各種問題…

【FRÉDÉRIQUE輪廓美學專家-告別盲目追求V面 】

一向希望可以擁有很好看嘅面型,可是擔心跟很多女生一樣, 會盲目追求V面,結果令外貌看起來古古怪怪的, 跟五官完全不配合。 早前,FRÉDÉRIQUE於銅鑼灣世貿中心開了旗艦店, 為了可以改善面部輪廓問題,久美得知後當然立刻一試。 (免費體驗Part 1「LS彈力纖維重整術」:goo.gl/DDmNP6) 盲目追求V面已…

【inspira:absolue 夏日去皺保濕無難道! 】

一到夏天,長期處於冷氣地方,雖然爽就真係好爽, 不過肌膚就會因為長期處於冷氣下被抽乾水分, 容易處於內乾外油嘅狀態,亦易產生皺紋。 為咗唔可以令膚質變差,所以更加要多下功夫係保濕上, 減少乾燥同乾紋等問題。 早排收到inspira:absolue去皺保濕精華,老實說本身對這款精華認識不深, 只係抱著一個試用嘅心態試下好…

【強化自我防禦力量-SHISEIDO 紅妍肌活精華】

由細到大我嘅皮膚都好麻煩,而且又易紅易敏感, 免疫力同抵抗能力都非常之差,所以一直都好努力做保濕。 自從年多前認識咗SHISEIDO ULTIMUNE Power Infusing Concentrate, 先知道原來單靠用保水鎖水產品都仲未夠, 要增加肌膚免疫力先可以改善肌底嘅問題,由根源處理。 放完一個月假期後,每…