Latest
Hot Post

風起了 與閨蜜的秋意約會

與閨蜜的約會, 除咗要景靚、好玩仲要舒服好坐。三五知己去效外享受大自然當然是不少人的選擇,一邊欣賞綠油油的大自然環境,一邊促膝談心,再加上參加手作坊製作獨一無二的閨蜜印證就夠曬意啦。 設特色燒烤旅遊車 邊涼冷氣邊食嘢玩BOARD GAME 位於天水圍的峻嶺TRUELAND 集燒烤、大型戶外設施和高爾夫球場於一身。峻嶺燒…

一試愛上小黑瓶 ~ LANCOME 嫩肌活膚精華肌底液

小黑瓶…我諗就算未用過應該會聽聞過… LANCOME皇牌產品一直深受歡迎…榮獲多個國際獎項… 一用就會知點解會咁受大家愛戴… 升級版嫩肌活膚精華肌底液…蘊含酵母萃取…能有效昇華其激活修復肌膚的精華配方…從外有效強化保護肌膚的…

殺出我的母乳之路

初初懷孕既時候…我已經決定自己坐月… 我知道…自己坐月唔可以好好咁休息… 不過…時刻陪住小雨…可以早少少摸索小雨脾性… 日後自己一手一腳湊就方便好多… 捱眼瞓咁陪住小雨係好攰架… 不過…我就可以見証住…

意式設計打造時尚家居 ~ MorriSofa

家…係一個讓人放鬆身心既空間…每晚食完飯…一家人一定會排排坐梳化睇電視…睇電視唔係重點…重點係一家人舒舒服服坐喺梳化相處既珍貴時光… 高級梳化品牌 MorriSofa (沙田 Home Square 分度開幕典禮) 已於2018年8月18日星期六在…

肌膚食200個鮮橙 ~ KIEHL’S醫學雙維他命C抗氧亮活精華

食橙可以幫身體補充維他命C…咁肌膚可以點吸收呢? KIEHL’S 研發全新升級版醫學雙維他命C抗氧亮活精華配方…增加維他命C的濃度至12.5%…並增添透明質酸…提升修護肌膚的功效…最強雙效C組合…彈出亮滑年輕肌…一枝精華蘊含…