Latest
Hot Post

雲石控必買!最美雲石紋唇膏|Lancôme玫瑰大理石紋潤唇膏

  之前見到韓國推出左 Lancôme 絕對完美玫瑰大理石紋潤色護唇膏已經好想擁有, 估唔到香港咁快有。     打開雲石紋外殼,原來入邊唇膏都系雲石紋 Lancôme嘅唇膏已經擁有過好多支, 差在無有色潤唇膏,就算唔化妝都可以用!     雲石唇膏一共有三個顏色, 分別係珊瑚色、玫瑰粉色、櫻花粉色, 我手上既係珊瑚色…

美哭了丨小資女賞櫻之旅丨貴州平壩農場

YouTube: https://youtu.be/BRPetFuuw1A 趁著有幾天假,又好想去旅行看櫻花,所以馬上找尋有櫻花盛開的地方。 一直都很想看櫻花盛開的場景,感受一下「櫻花雨」, 無奈地追不上日本和韓國的櫻花季。 幸好發現了這個貴州平壩農場,讓我可以花少錢看櫻花~ 看到這張相片以為是日本櫻花,誰想到是在內地…

為夏天做好準備|白滑美足!日本Baby Foot 嫩白煥膚足膜

  行街既時候開始見到有夏天涼鞋賣,我都忍唔住買左兩對。 試著時見到原來對腳好多死皮, 返到屋企即時拎我長期囤貨既去腳皮「足膜」急救,為迎接夏天做好準備。     Baby Foot 嫩白煥膚足膜       它蘊含有機果酸,能有效移除依附在健康皮膚上之老化角質, 讓老化角質慢慢自然脫落(不需要磨皮,使用時亦不會產生痛…

重現細嫩淨白肌|Dermalogica 高效煥膚角質更新液 rapid reveal peel

    唔知道大家有無定期去角質既習慣呢? Miki每個星期都會去一次角質,有效幫助軟化角質層和死皮, 加速細胞更新,有助更新和緊緻肌膚。     大家有睇我最近的分享都知道我剛去完旅行看櫻花,每次去完旅行皮膚變得缺水暗啞。 最近試用了Dermalogica的高效煥膚角質更新液感覺有效清走死皮, 令肌膚吸收力變好改善暗…

滋潤肌膚同時支持迦納社群女性丨The Body Shop 乳木果深層修復護髮系列

一直都好欣賞The Body Shop呢個品牌, 發展公司同時支持公平貿易,以合理價格向迦納女性採購人手提煉的乳木果霜, 大大提升當地婦女的社會地位。  當地女性憑著世代相傳的種植乳木果經驗和知識, 並以傳統人手技藝,經過18個代代相傳的複雜工序, 提煉出逾390噸的優質乳木果霜。 每年逾 49,000人受惠The B…