Latest
Hot Post

bride-to-be 2018丨 CP值爆棚丨找到我的第一個花球

11月會去沖繩行禮, 基本上行禮package都包左花球 (鮮花), 但係自己都要準備多一個花球用嚟拋比姊妹同埋自拍Prewedding。 前排買左個絲花質地,無論是質地、外形定係價錢都好啱我心意, 今次想跟大家分享我既花球。 其實上網都睇過唔少shop,我中意既款式大概Hkd $880-1500左右。 今次買到呢個花…

夏天也要勤保濕|Soo Beauté 透明質酸保濕系列

炎炎夏日,很多人都忽略保濕的重要性, 如果肌膚水份不足,皮膚會分泌更多油脂來達到平衡(會引起油光滿面的問題), 所以夏天也要勤保濕,肌膚達至水油平衡的理想狀態。  最近收到Sasa送來的Soo Beauté 透明質酸保濕系列, 它的價錢親民而且補濕力強,很適合一眾小資女或是學生使用。 Soo Beauté 透明質酸保濕…

試做MD Senses 醫研美Aqua Peel Baby Skin水潤真空水療|不用針清也能清走粉剌污垢

Miki經常捱夜,令肌膚暗啞,角質層變厚, 所以我定期都會去美容院為肌膚深層清潔。 在眾多療程之中,Aqua Peel 可以話係我最愛嘅Treatment, 每次做完Aqua Peel 都好似為皮膚排毒一樣, 有效清除過厚的死皮及角質,皮膚彷如「重新重生」。 前陣子Miki來到尖沙咀的醫研美MD Senses體驗試做 …

日本沖繩必買藥妝丨CP值非常高!|回購再回購的十大精選

  自從做了Beauty Blogger後,發現自己有「職業病」。 每次去旅行都會買一大堆好用的藥妝、化妝品回來, 但是根本就用不完!(每次都被未婚夫話) 但是好用的藥妝和化妝品一定要囤貨才令人安心~ 前陣子去了沖繩, 有「職業病」的我又掃了一大堆回購再回購的藥妝和化妝品回來。 1. Utena 黃金凝膠雙重透明質酸面…

bride-to-be |Vigene BURN20清糖減脂計劃 |20日減走4.6磅純脂肪(上)

相信每一位即將結婚的女生也想以最fit的形態示人,而Miki也不例外。 但是人越大,新陳代謝就越慢,已經拼命節食還是瘦不下來。 Miki早前參加了@VIGENE體質管理專家 的瘦身減脂方案, 短短20日就減走了4.6磅純脂肪。 這個program可以說是我試過最work的減肥方法, 如果大家想試試的話,可以免費登記拎個…