Latest
Hot Post

做個精緻的女孩| Methode Jeanne Piaubert 「女神水」|亮白珍珠爽膚水

      法國女人一向追求精緻生活, 連法國出產的護膚品都特別精緻!       法國品牌 Methode Jeanne Piaubert是法國著名的護膚美容品牌, 最近Miki試用了Methode Jeanne Piaubert的兩款產品想跟大家分享, 分別是:提亮活力精華噴霧以及亮白珍珠爽膚水 。        …

肌膚都要喝牛奶!韓國品牌G9 SKIN|G9 SKIN 牛奶美白面霜

  最近Miki接觸了韓國品牌‧G9 SKIN,想介紹給大家~ 韓國G9 SKIN的獨家配方結合了9種天然植物原料﹐ 並加上融合抗污染的概念﹐非常適合香港的城市女性使用!     今次要跟大家介紹G9 SKIN的其中兩樣護膚品, 分別是G9 Skin 牛奶美白膠囊精華以及G9 SKIN 牛奶美白面霜。     G9 S…

美白冇難度|先淡斑 – 再導入 – 後鎖水|OLAY Whitening Trio

      同我一樣中意白雪雪既你就一定唔好錯過 OLAY皇牌美白精華高效透白光塑系列, 如果你哋有睇選擇月刊 應該都會知道OLAY嘅產品能媲美專櫃品牌。 OLAY嘅微磁導入透白面膜再配合皇牌光塑淡斑精華+保濕百搭油一齊用, 有效令「淨白度、水潤度、透亮度」提升! 而「先淡斑 – 再導入 – 後鎖水」三個step做齊,…

(送禮) 夏日必備丨收細毛孔神器丨Neogence神敷奇肌黑凍膜

Miki一直都好喜歡日本、台灣的護膚品,尤其是台灣的。 因為台灣的氣候跟香港差不多,而且護膚品的價錢又相對便宜。 今次要介紹的神敷奇肌黑凍膜是來自台灣的Neogence, 其實Miki早在學生時期己經有用Neogence的產品, 尤其是美白系列,真的不錯。 夏日炎炎,油脂分泌特別旺盛,用凍膜真的很舒服! 今次要介紹的神…

Mask都有高仿貨!用錯高仿貨隨時爛面|「妝蕾® RAY MASK 」VS「 ANJERI 」

有睇開過我個Blog既人都知道我好鍾意敷Mask, 前排同大家介紹過一款性價比超高嘅泰國面膜Ray Mask, 但係身邊有朋友反映話個面膜質素太高,我心諗無可能架! 一睇佢盒面膜原來佢買咗假貨。 其實市面上有不少假貨,Miki也曾經在水貨店買過偽裝的護膚品, 用在臉上會吉吉地、癢癢的,大家真的要小心選擇。 如果你地未睇…