Latest
Hot Post

〈日本大阪〉 一生要穿一次浴衣丨 慢遊京都清水寺、古城丨京都岡本和服

自從著過一次浴衣後,我已經對浴衣著迷! 相信著過和服既女仔一定明白呢種感覺, 所以今次去大阪當然要去京都著和服。 見唔少人都推薦岡本和服,今次揀左岡本清水寺店,完全無預約都唔洗等。 如果大家係旺季去記得要係網上預約左先~ 岡本店門口 ¥3000 和服(雖然平但咁曬實熱死,無揀到) ¥4000  浴衣 (200套比你揀,…

香港都有得賣|以色列死海護膚專家 AHAVA

最近Miki試用了三款產品,分別是AHAVA 死海泥深層淨化面膜、  AHAVA礦物爽膚水以及AHAVA 極緻水潤精華晚霜。 以色列死海護膚專家AHAVA是以色列死海海岸旁唯一的護膚品牌公司, 於當地設有獨立生產設備及研發實驗室,研發出獨家專利礦物成分Osmoter™。 AHAVA的成分均含有獨家專利礦物成分Osmot…

空瓶記丨小黑瓶值得入手?丨Lancôme ADVANCED GÉNIFIQUE 升級版嫩肌活膚精華肌底液

自從用了Lancôme Genifique eye cream後,Miki就對這個系列充滿好感。 最近試用了坊間零負評的小黑瓶精華肌底液,沒想到小黑瓶真的很好用! 大家都知道Miki平時需要試用不同品牌、不同功能的護膚品, 這瓶小黑瓶有一股魔力令我每天都使用,不知不覺間就把它用完了。 Miki用了小黑瓶已經有一個多月的…

居家必備|衣物香水|Lenor衣物清香珠

自從搬左出嚟住之後,屋企嘅大小事務都要自己處理。 令我最困惑嘅係洗完啲衫都唔會香,而且有陣噏味。 幸好最近收到呢款「衣物香水」,完全解決到我嘅煩惱。 平時未婚夫好鍾意做運動,啲衫好大陣汗味, 用完衣物香水之後連佢都大讚啲衫好香。  Lenor 衣物清香珠係日本衣物護理品牌 No.1 而家唔使特登去日本買,終於正式登陸左…

抵買面霜推介|無香料、無色素|Curél 緊緻抗皺滋潤面霜

相信大家對Curél 這個品牌並不陌生,Miki對這個品牌的印象非常好, 她們家的潤浸保濕系列出名好用,既保濕又溫和。 最近天氣開始轉涼,Miki也將面霜轉為滋潤型。 這個Curél 緊緻抗皺滋潤面霜,保濕同時有抗皺功效, 這個面霜是針對注重皺紋及細紋的敏感肌膚而設,很適合過了24歲的女生使用。 Curél 緊緻抗皺滋…