Latest
Hot Post

Colour Con推薦|適合每天戴的有色隱形眼鏡|ONE-DAY Delight MAX Beauty

Miki最注重有色隱形眼鏡的安全性,所以選擇 Colour Con時 一定會睇鏡片有無加入高科技夾色處理技術, 因為坊間有 Colour Con係會掉色,而色素更會傷害眼球, 所以購買 Colour Con前一定要做足功課。 ONE-DAY Delight MAX Beauty 今次介紹呢款ONE-DAY Deligh…

婚享丨我的沖繩夢幻婚禮丨自費推薦的姊妹裙

結咗婚已經有三個月時間, 終於有時間繼續寫返關於婚禮既Blog。 係沖繩行完婚禮好多人都讚姊妹裙好靚好夢幻, 所以今想同大家分享姊妹裙。 問過身邊好多朋友,原來通常姊妹裙既顏色同款式係新娘揀比姊妹, 所以姊妹淨係上去度尺寸就可以。 好彩我既姊妹唔太多,可以一齊商量想着咩顏色。 因為我籌備婚禮嘅時間唔多, 所以係婚禮前二…

沖繩餐廳推薦|性價比高的任食燒肉|燒肉乃我那霸

又來跟大家分享沖繩美食啦~ 之前跟大家分享過沖繩琉球之牛的頂級縣產和牛, 入口即化的和牛油脂吃過一次就回不去 而價錢屬於中上。 文章重溫可以click入: 沖繩餐廳推薦|不吃會後悔的美食!沖繩琉球之牛 很多人問我沖繩有沒有平價任食的燒肉, 今次要跟大家分享的性價比高的燒肉就是燒肉乃我那霸。 很適合一大班朋友或大家庭去。…

韓國天然溫泉水品牌 Cremorlab| T.E.N. Cremor® 水漾煥活緊緻修護霜 & 眼霜

皮膚乾燥敏感就容易望落暗啞,所以勤力保養是非常重要的。 最近Miki試用了韓國天然溫泉水品牌CREMORLAB水漾煥活緊緻修護霜及眼霜, 感覺效果不錯,而且十分溫和想介紹給大家。 CREMORLAB水漾煥活緊緻修護霜及眼霜 外包裝簡潔,Made In Korea~ 產品運用 T.E.N. 金津礦物水及 Baby Ami…

天然、無矽丨Yves Rocher有機植物精華護髮系列

Miki有一把長長的頭髮而且經常染髮, 如果用了一些不適合自己的洗髮產品, 難免會增加脫髮的機會,所以在選擇護髮產品都特別用心。 Miki用左Yves Rocher有機植物精華護髮系列一段時間, 脱髮的數量減少了,而且改善了易斷髮質, 一定要介紹給大家。 Yves Rocher有機植物精華護髮系列 (抗污染亮澤髮醋、防…