Latest
Hot Post

肌膚都要抗藍光丨NEUE 全新抗藍光面膜

平時經常用手機、電腦等電子產品, 屏幕釋放的藍光除了會影響視力外還會影響肌膚的防護能力, 所以要定期為肌膚做抗藍光保養。 這次Miki要介紹一款很特別的面膜, 它能增強肌膚對抗藍光影響的防護能力同時提升肌膚水潤度, 就是來自香港品牌NEUE的全新抗藍光面膜。 NEUE Blue Shield Silk Moisturi…

膠原蛋白飲推薦丨膠原抗氧2 in 1,飲出緊緻水亮

    過了25歲,肌膚的彈性和吸收能力都開始下降。 除了轉用輕熟肌適用的護膚品外,還可以飲膠原蛋白飲, 內服外用令肌膚更緊緻水亮!     這次要介紹的是Laneige 膠原抗氧2 in 1, 補充膠原同時抗氧化,很適合繁忙的都市女性飲用。 Miki已經連續飲了20天,肌膚狀況變得更好而且睡眠質素有改善, 所以想推薦…

旅行食大餐都唔肥丨我的急救三寶丨Svelty 燃脂分解酵母、控油解飯麵、5黑燃脂丸

大家都知道Miki好注重自己身形, 除左平日食得好清淡外,定期都去Gym room 做運動、做瑜珈。 如果真係無時間做運動同埋要係外面食飯, 我一定會食Supplement 去急救同減輕罪惡感。 五月份去左澳洲玩左半個月,日日係外面食大餐又無間做運動, 好彩帶左急救三寶去補救,返到香港發現無重過! 而無食急救三寶既老公…

即時體驗箍牙效果!全亞洲首間體驗館|Invisalign 隱適美體驗館

仲記得中三個年用傳統牙箍箍牙成日俾人笑「鋼牙妹」, 除左俾人笑之外經常會刮損牙肉及舌頭,諗起都覺得好辛苦。 見到身邊唔少朋友箍緊Invisalign隱適美隱形牙箍,方便又美觀! Invisalign隱適美隱形牙箍以醫學用的透明塑膠製造, 只要依據醫生的專業意見,對準力點,輕鬆地改善牙齒咬合不正常的情況。
 最近,隱適美…

溫和、無刺激|Cell Fusion C Sunscreen防曬霜系列

夏日炎炎,防曬真的好重要, 剛踏入夏天Miki已經用完幾支防曬。 最近試用了一款性質溫、無刺激的防曬想介紹給大家  就是這款擁有18年歷史的專業醫學護膚品牌, 業界排名第一的Cell Fusion C Sunscreen 防曬霜系列。 Cell Fusion C Sunscreen防曬霜系列 很多韓妹和韓星都有推薦這個…