Latest
Hot Post

ADDICTION 新品發佈會 宣揚飽滿透亮極致美學

日本人氣彩妝品牌 ADDICTION 在踏入第9 個年頭之際,推出 The Base Make-up Collection 底妝系列,展出 108 件的底妝產品! WINTER 2017 新品發佈,主題在於「FRESH 飽滿透亮」妝容,由THE BASE MAKE-UP系列的17色中挑選出5種肌色,為5位模特兒塑出專屬…

Clinique K-Beauty 昇華版美妝體驗

韓國近來人氣no.1 胭脂色正係Pastel 粉紫色,連神級韓國化粧師都大推,有提亮膚色、顯白、減暗啞泛黃之效,輕鬆打造今季韓粧大熱嘅「薰衣草粧容」! 彷如薰衣草嘅Clinique紫色「花花胭脂」,就係提亮膚色的關鍵!!亞洲人特別容易泛黃的肌膚,其實超適合使用紫色胭脂,上面後顯白又粉嫩. Clinique 全新勻淨科研…

La Colline Eye Performance 亮目延采 活細胞美目凝肌緊緻液

眼睛是靈魂之窗,因此對於眼睛的愛護及保養是相當重要的,尤其處於大多數人都離不開電子產品的時代下,令眼周肌膚提早出現眼紋及眼臉鬆弛等問題。 匯聚大自然精粹與先進活細胞科研而聞名於世的瑞士尊貴護膚品牌LaColline,以高品質的護膚療效為全面以至眼部肌膚賦予最極致呵護,為針對各類眼部肌膚問題及需要,特別研發及推出活細胞美…

染髮控的救星! 3 Minute Miracle! 3分鐘染燙髮受傷頭髮都可以重現光環

女孩子對皮膚要求水潤光滑,個妝要化得靚,但對頭髮護理真係好缺乏,見到啲頭髮好似乾草咁,暗啞又fizzy,吸引力即刻大跌呀!平時大家都會染髮、電髮 、使用風筒、熱捧捲、直板夾、髮膠及髪泥等髮型工具及產品來替頭髪造型,但是這些工具會傷害本身髪質,搞到啲頭髮開哂叉,旱哂咁,最後頂唔順就要剪哂佢! 所以護理頭髮真係好重要!唔知…

Miss Dior Eau de Parfum香氛 & Rouge Dior Liquid 傲姿魅彩唇釉

香水就像隱形的名片,只要透只要選對香氛,便能誘發出你的個人魅力。時尚品牌Dior今年挑戰經典,將Miss Dior香氛變奏,重新演繹其香調,營造出一個為愛而生的全新Miss Dior Eau de Parfum香氛。 Miss Dior Eau de Parfum 香薰以格拉斯玫瑰及大馬士革玫瑰為前調,血橙、甜柑、卡拉…