Latest
Hot Post

開創生物美容新紀元 – 麗熙妍奇蹟賦活系列

Siuyee 近來試用麗熙妍奇蹟賦活系列接近一個月時間, 品牌可能會對大家較陌生,我先簡單介紹一下吧~ 麗熙妍多肽賦顔水 Polypeptide Nutritious Toner 40ml 多肽賦顔水毛用上天然植物萃取、多肽精華等修護醒膚成分, 使用前可以用上潔膚棉,把多肽水噴在潔膚棉上, 然後由下至上全臉塗抹後,多肽…

簡單整個咖喱鮑魚撈麵 – 江船長 X 永樂粉麵廠《極上咖喱BB鮑撈麵》

平日假期我同老公好多時候都想留係屋企,休息之餘亦想整下野食,休休閒閒就一日, 我不是經常煮野俾老公食,知道老公喜歡食鮑魚, Siuyee 近日見到江船長同永樂粉麵廠全新既咖喱鮑魚撈麵套裝, 立即簡簡單單試整個下午茶俾老公試下! 江船長x永樂粉麵廠《極上咖喱BB鮑撈麵》 (HK$58/盒) 一盒有2個蝦子麵和錫紙包裝入面…

使用方便仲抗菌抗臭一次KO – 洗衣液推介 Ariel 洗衣膠囊 (清香型)

有時候洗完衫沒有太陽曬乾,即使掛在室內晾乾的衫, 之後著出街既衫仍然會傳來陣陣噏味,有濕氣同時會容易積聚細菌, 真係好煩惱,所以要搵下雜誌有那款洗衣液推介。 近來看見洗衣液推介,就是 3年連續日本銷售 NO.1 Ariel 洗衣膠囊 (清香型), 專為香港悶熱天氣設計既配方,正面紅色標籤『P&G 原裝正貨』品質…

食一場豐富的大閘蟹盛宴 – 東海酒家「珍饌‧大閘蟹」

秋風正起,就是品嚐大閘蟹的最佳時機!來到這個大閘蟹當造的季節, 剛過去星期四就同朋友去鰂魚涌東海酒家品嚐「珍饌‧大閘蟹」宴。 東海嚴選由名產地江蘇出產的大閘蟹,並已獲檢驗合格之優質大閘蟹, 不會是其他不知名地方的大閘蟹,所以食得放心有保證。 東海集團以呈獻「珍饌‧大閘蟹」宴中多款特色美饌, 為饕客帶來蟹膏濃厚細緻的時令…

同時解決面層及深層的色斑 – Obagi-C™ Rx 抗氧去斑系列

Siuyee 膚色偏暗黃,另外肌膚有一些暗瘡印,黑色素亦較深, 同時角質層較厚,較易感覺肌膚有點粗糙, 所以近這兩個月我是使用 Obagi-C™ Rx 抗氧去斑系列,是時候分享一下效果吧! Obagi 是美國銷量連續14年No.1醫學美容品牌, Obagi-C™ Rx System 抗氧去斑系列是市面上唯一同時糅合醫學…