Latest
Hot Post

增加肌膚彈性 – Heynature Jeju Mayu Cream 濟洲馬油面霜

肌膚本來適應緊春天既天氣,今日天氣又明顯轉冷, 現在肌膚亦變回乾燥既狀態,同時水油不平衡而突然爆痘痘, 所以就把韓國護膚品牌 Heynature Jeju Mayu Cream 濟洲馬油面霜 使用一下。 Heynature Jeju Mayu Cream 濟洲馬油面霜 HK$148/70g 含濟洲發酵馬油成分,給肌膚深…

促進皮膚好氣色 – 渼籽.漢方美容養肌面膜

我病左幾日,在家休息最好就是敷面膜, 食左藥個人容易抽乾水份,當然肌膚都一定要補充水份吧, 所以 Siuyee 近日就試用渼籽.漢方美容的養肌面膜。 MEITSZ渼籽.漢方美容產品採用純天然漢方草本及天然植物香薰成分, 令肌膚美麗又健康,而且絕無以下有害成分︰無防腐劑、無酒精、 無任何動物性實驗、無添加色素、無添加人工…

輕鬆排出毒素 Kinohimitsu J’pan D’TOX Juice 梅子解便秘方

香港人平日食無定時,在緊張環境壓力下生活,而且經常食肉,菜同生果加完全零運動欠缺之下,Siuyee 間中會有便秘同腸胃問題,如果想輕鬆排出毒素,Kinohimitsu J’pan D’TOX Juice 梅子解便秘方是可以幫到大家啊。 Kinohimitsu J’pan D̵…

親自製作中式禮餅 – 奇華工作坊迷你嫁囍禮餅工作坊

雖然我成為人妻接近一年半既時間, 還記起結婚前最重要既過程,就是過大禮莫屬, 而我過大禮既中式禮餅和所需的過禮盒就用上『奇華』餅家。 每次見到嫁囍禮餅都好奇,其實是如何製成呢? 所以 Siuyee 就和老公去左奇華工作坊參加「迷你嫁囍禮餅]課程, 我地親自製作中式禮餅,還有奇華嫁囍專家講解過大禮既儀式,預備物品等。 奇…

Ichikami 全新 Natural Care Select 天然和草滋養 Moist 系列

我自己著重面部護理之外,其實頭髮一樣都需要護理,最近日本樂天 Rakuten 搜尋人氣No.1 的 Ichikami 全新 Natural Care Select天然和草系列終於登陸香港,Ichikami Natural Care Select 天然和草系列有柔養系列 Smooth 及 滋養 Moist 系列,適合不同…