Latest
Hot Post

0-4歲都用到 CP值爆燈 Ulmuka Grow 嬰幼兒超透氣健康枕頭

要為BB選用合適枕頭,確實不容易! 有時覺得一個枕頭,只可以用半年左右就需要更換,有點浪費! 有時初生B經常嘔奶,因枕頭清洗次數太多而變型,又要再買! 有時擔心枕頭不夠透氣,BB訓覺會產生窒息問題! 而Ulmuka Grow 嬰幼兒超透氣健康枕頭的出現,即時將以上問題解決~~~ 一盒擁有3件套裝,內含枕芯、枕套、調節片…

媽媽最想見到嘅一幕!卡樂B都一齊幫手餵細佬~

眾多寶寶產品之中, 我最重視奶瓶樽之選擇, 因為寶寶每日經常需要使用奶樽飲奶, 所以必須選擇一個適合寶寶的奶樽! 早前去買奶樽時, 聽Sales姐姐說Philips AVENT出了新奶樽, 看到奶樽上印有不同動物公仔, 覺得好可愛, 一邊餵奶,一邊望到公仔, 心情會變得更好, 加上奶瓶不含 BPA 物料, 覺得比較安全…

Lancôme 升級版冰鑽亮眼精華 讓眼睛重拾魅力

到了30+,不得不承認, 眼睛比起20+,確實變細, 眼袋及黑眼圈更顯得明顯~ 眼周衰老問題確實需要關注~ Lancôme最近推出NEW Advanced Génifique Yeux Light-Pearl 升級版冰鑽亮眼精華,使用後覺得真心好用! 眼部問題得到改善~ 當中的維他命CG有效淡化黑眼圈, 新配方更加入睫…

阿Sa自家品牌推出 ENFANTSKIN全新活顏注氧面膜 召喚BB肌

Wow!Wow!Wow! 收到阿Sa蔡卓妍自家品牌ENFANTSKIN全新活顏注氧面膜, 更附上親筆簽名及message!! 作為Fans,真的感到十分幸福, 非常感謝阿Sa 送上的心意~~ 相信每個女生的心願, 都希望留住BB嫩肌, 阿Sa與醫美科研專家所成立的護膚品牌ENFANTSKIN , 正正透過研發天然成分的…

HYdro Skin 魚子水漾保濕療程 人手facial 真心舒服

近日家事忙碌,就快變人乾~ 早2日老公及爸爸放假, 終於要請假休息, 將小朋友及媽媽交給他們照顧, 我就到HYdro Skin享受魚子水漾保濕療程,relax下~~ HYdro Skin鄰近佐敦地鐵站, 店舖內整潔明亮,非常舒適~~ 店家細心設置梳妝枱, 方便客人做完療程後, 打扮一下! 開始療程前,美容師溫柔地幫我卸…