2nd January, 2017
Edit

日韓親民護膚品,效果令你意想不到!

日韓親民護膚品,通常比人感覺只屬一般般,不過如果您肯勤力效果會令你意想不到喔!

近排我用左不少日韓品牌喔!

 

 

首先係依支 Jeju Lava Seawater Ampoule Skin。

如果想滋潤又保濕但又唔油絕對是一個好選擇,因為我本身想皮膚光澤但又怕油,有時搽 D 產品太油又出粒粒,所以我覺依個系列非常唔錯,質地薄得黎又唔太油,好適合偏乾性至混合性膚質,香味亦好清新

又加左依家好流行嘅精華水慨念,係第一次用嘅時候,先把包裝裡面細細支嘅濃縮精華混合(Shake Shake),感覺好 Fresh

所以大家見到盒裡面有兩支產品架!

Shake 完之後就會變成咁架啦!

 

 

用完精華素之後就可以用依支 Lotion 啦。

乳液質感輕,非常容易吸收,加入濟州熔岩海水和保濕成份乳木果,其實乳木果係一個唔錯成份,我覺得加埋濟州熔岩海水,對皮膚非常好喔。

 

面膜我本身就日日做,沖涼做埋就更好,所以分享 Kose 潤肌精的美膚泥!

因為我都比較要求高,最好方便又快啦,日日做都唔緊要不過要有效果,我發覺依支面膜都唔錯,洗完臉之後用2-3 分鐘,最好係塊面濕都用得,超方便!所以我自己係洗完臉用美膚泥然後沖涼,一路沖就一路做面膜,順便用埋沖涼個陣 D 蒸汽一舉兩得,沖完出黎又白又唔乾,非常適合愛放便的人 ^.^

大家可以試下!

 

 

Like me @

FB: https://www.facebook.com/nattofullife

IG: https://www.instagram.com/i.m.natto

本博客純粹是個人分享、意見及評論,並不涉及任何商業目的。如讀者對文章中提及的產品及服務產生興趣,請先多作了解再行使用。如需轉載文章內容,請註明出處。

《註:此乃試用文,以上發表純屬blogger個人意見。》


Comments