14th November, 2016
Edit

想唇妝更『美』,美白牙齒好緊要

好多時會有好多人問點樣唇妝會靚D。

其實好多人都會忘記牙齒美白嘅重要性。

如果牙齒唔夠白,就算唇膏搽得好靚,但一開口就……

而我自己亦對牙齒美白也有小小研究。

我試過好多好多聲稱美白牙貼,美白牙膏,亦有去唔同國家旅行買下唔同國家出嘅美白牙齒產品。當然睇牙醫也有問上以上問題啦。

 

Anyway, 近排係日本帶返黎嘅美白牙貼效果非常唔錯,我試過之後就覺得有三個好重要嘅優點。

第一:當然係白啦,記住美白牙齒係會令你去返你牙齒原本嘅白,係唔會去到純白,所以要睇您自己本身D 牙齒有幾白。

第二:效果持久及明顯

第三:好重要,係用嘅時候 D 牙肉唔會好酸軟(我覺得非常重要)

冬天流行的唇色

其實今年較流行半啞深暗紅色。因為會比人一種神秘、性感同非常配合到冬天嘅衣服。可能大家會覺得啞色唇膏好乾同好難搽得均勻,咁我會建議大家可以先搽潤唇膏。之後再搽唇膏係唇上,然後用手指輕輕印開,咁就可以有個最自然最均勻嘅效果啦。

Like me @

FB: https://www.facebook.com/nattofullife

IG: https://www.instagram.com/i.m.natto

本博客純粹是個人分享、意見及評論,並不涉及任何商業目的。如讀者對文章中提及的產品及服務產生興趣,請先多作了解再行使用。如需轉載文章內容,請註明出處。

《註:此乃試用文,以上發表純屬blogger個人意見。》


Comments