Latest
Hot Post

懶人眼膜 VS 超速眼膜

  好多人同我講做眼膜係非常困難,第一無時間,第二好忙,第三好眼訓,總知就係好忙啦…….. 不過唔緊要,想快或者想懶都有方法幫到您。 以下依款就係我近排試過嘅懶人眼膜,訓覺貼上去就得架啦!嘻嘻! 好處係可以貼眼底同法令紋,感覺好似全晚都好多精華係眼度咁,唔好處係…̷…

日韓親民護膚品,效果令你意想不到!

日韓親民護膚品,通常比人感覺只屬一般般,不過如果您肯勤力效果會令你意想不到喔! 近排我用左不少日韓品牌喔!     首先係依支 Jeju Lava Seawater Ampoule Skin。 如果想滋潤又保濕但又唔油絕對是一個好選擇,因為我本身想皮膚光澤但又怕油,有時搽 D 產品太油又出…

想唇妝更『美』,美白牙齒好緊要

好多時會有好多人問點樣唇妝會靚D。 其實好多人都會忘記牙齒美白嘅重要性。 如果牙齒唔夠白,就算唇膏搽得好靚,但一開口就…… 而我自己亦對牙齒美白也有小小研究。 我試過好多好多聲稱美白牙貼,美白牙膏,亦有去唔同國家旅行買下唔同國家出嘅美白牙齒產品。當然睇牙醫也有問上以上問題啦。   …

皮膚被『秋』乾!點算好?

到咗秋冬季節,最多人問我嘅問題就係『皮膚好乾,想護品膚潤D,但又唔想油!』但對於我黎講就係裡裡外外都要注意。 香港大部份人都係混合性皮膚,冬天通常都會轉用一 D較潤嘅 Cream,最後雖然照顧到兩邊面,不過T位就好油,所以面膜就係另外嘅出路喇!面膜方面最好就係質地薄D,保濕得黎又唔太油,同埋最好用完仲有光澤嘅。 而我個…