27th July, 2017
Edit

試做Derma 21 Medical 專屬個性 21肌齡療程 煥膚淡斑一take過

正所謂唔滾唔知身體好,唔check唔知有煩惱。一向都覺得自己皮膚唔錯,所以就掉以輕心,好隨便咁護理皮膚。話說上星期我收到Derma 21 Medical 既邀請,可以去試做「專屬個性 21肌齡療程」,先發現自己皮膚原來有好大問題。今次我去既分店位於旺角雅蘭中心一期黃金地段,位置方便,鄰近地鐵站,一上到去就係前台登記,之後有姐姐好貼心咁問你飲咩味花茶同食咩茶點。

Derma 21 Medical

Derma 21 Medical「專屬個性 21肌齡療程」

之後會有專業美容顧問幫我分析當日既皮膚狀態同質素、皮膚問題、生活及飲食習慣等各方面分析,從而在20多項高能量、光學及美肌科技中,揀選真正專屬你個人的療程。根據顧問分析,我既皮膚屬於一般香港女仔既混合性偏乾,T字位會有出油既狀況,仲有粉刺同黑頭既情況出現。由於本人比較懶同平日少搽防曬,導致兩頰出現好多一點點既色斑。所以當日,Derma21顧問就從 20幾種療程中揀選左 2 種合適既光學同深層潔淨療程俾我試做。分別係:

極緻透水瀅光活顏護理

- 深層潔淨肌膚,溶解老化角質

- 無痛煥膚同時高效注水

- 注入專利抗老 TNS人體生長因子,促進膠原自生

- 撫平皺紋,淡化色斑,,柔滑嫩肌

- 專利的HydroPeel多重磨研邊,無痛帶走黑頭粉刺

清潔面部完畢同爽膚後,美容師就幫我做深層清潔動作,以真空煥膚儀及專利雙向引流技術渦旋式快速無痛吸走黑頭、白頭、粉刺和油脂污垢。同時注入精華,成塊面都好水同好舒服。

Derma 21 Medical LUTRONIC激光淡斑面部護理

試做過程以1064波長激光直接打入皮膚底層,有效改善不同色斑及荷爾蒙色素既的淺色斑點。過程就好似俾好細既橡筋輕輕彈到,做完打斑療程,皮膚會比較敏感,所以即係敷番塊厚既保濕mask舒緩皮膚。雖然即時會有紅腫,但到左第二朝就好左好多,連d斑斑都淺色左。

要留意番,日頭出街一定要比平時搽足防曬。然後特別加強面部保濕。


Comments