Latest
Hot Post

一試愛上❤️我的第一枝SKII 神仙水

成日聽人講,唔好咁快用SKII,太早用咁好嘅護膚品,以後返唔到轉頭,要等年紀大先好用。但其實皮膚衰老難以逆轉,唔想等到老左先來補救,隨着年齡增長,皮膚質素每況愈下,所以我都要選擇屬於自己的神仙水。     SKII有專用的皮膚分析儀器 Magic Ring,分析我皮膚的狀況及肌膚年齡,測試後我的肌膚…

驅寒去頭皮❤️The Body Shop生薑頭皮護理系列

自從坐個月之後,就知道薑係一樣好好嘅拍檔,無論食或者用嚟沖涼都可以驅風,煮餸又可以驅寒去鯹,飲薑茶又可以暖胃,促進血液循環。 原來The Body Shop全新推出生薑頭皮護理系列,而且由阿Sa代言,產品可以去除頭皮屑、促進頭髮生長,令頭髮更加濃密,咁以後就唔使咁麻煩用薑皮洗頭啦。 生薑頭皮護理洗髮露 $69/250m…

有機天然產品呵護BB❤️[WELEDA 唯美達]金盞花嬰幼兒護理系列

BB一出世皮膚好乾 又甩皮…皮膚好脆弱 唔敢亂俾野佢搽 所以四圍搵天然嘅潤膚膏 最後我揀咗瑞士有機品牌WELEDA 唯美達 金盞花嬰幼兒護理系列有5款產品: 潔膚洗髮乳、面霜、潤膚乳、護膚油及護臀膏 ❤️嚴選100%天然成份 ❤️獲得國際組織NaTure天然有機護膚品認證 ❤️不含合成防腐劑、香料、色素、基…

我都可以擁有BB肌❤️Dermacare Skin Recovery Mask

我都可以擁有BB肌❤️Dermacare Skin Recovery Mask 我每星期都會敷兩次面膜,主要都係揀有保濕成分嘅面膜,不過近來夏天雀斑多了,去美容院做左打斑療程,令到皮膚好乾,所以要揀功能較好嘅面膜。 近排試用左Dermacare既Skin Recovery Mask,產品經過SGS安全檢測,用完覺得效果…

展現少女蛋白肌❤️Clinique Even Better 1+1 美白精華

我皮膚屬於白淨嘅類別,所以雀斑好明顯,即使做足防曬,每次曬完後,色斑都好容易產生,為咗減少色斑,試過無數嘅療程同埋產品。 今個夏天特別熱,長期受紫外線影響,我的色斑又越來越深,真心想放棄,直至用咗Clinique Even Better匀淨科研系列,發現原來去斑唔係冇可能。   Clinique Even B…