2nd May, 2016
Edit

Dr.View Medical Hydra Facial 水漾煥膚激生膠原護理 用吸塵機吸淨皮膚,過個又白又滑嘅夏天

Dr.View Medical Hydra Facial 水漾煥膚激生膠原護理 用吸塵機吸淨皮膚,過個又白又滑嘅夏天。

唔知各位美味會唔會同我一樣遇到一個好常見嘅問題呢,就係一到夏天嘅時候,就會覺得皮膚點做磨砂深層清潔始終都係容易有厚厚的角質層,另外粉刺暗瘡等等嘅問題毛孔粗大問題都會隨之而增加。
所以一到夏天嘅時間或者準備迎接夏天一啲有效快捷而且穩定嘅清潔療程就變得更加重要啦!

早響幾個星期之前我就嚟到位於尖沙咀嘅Dr.View Medical 醫滙醫學美容體驗一個令我十分之雀躍,做完效果驚喜的Hydra Facial 水漾煥膚激生膠原護理

 

毛孔被每一日嘅化妝品塵埃油脂覆蓋,好多時單憑一啲清潔產品並未能夠完全處理,堆積在皮膚的污垢漸漸會變成粉刺堵塞毛孔令到毛孔粗大望落去暗淡無光,而呢個係深層清潔、同時保濕及增生底層細胞膠原treatment , 就能夠一次過明顯改善膚質及毛孔清潔度!

 

美國第二號醫學美容品牌SkinMedica與美國著名美容科技生產商攜手研發的「真空水漾煥膚儀器HydraFacial™」,以雙向引流技術,用真空吸力,加上高速噴射的鋁晶體,真空吸走及磨去多餘的老化角質層,再注入按皮膚需要嘅營養精華。

真空水漾煥膚HydraFacial™使用的儀器擁有4重專利科技,能夠達致深層清潔毛孔同時去除老化角質及平滑肌膚,無痛抽走黑頭粉刺再注入養份和水份

 

簡單嘅一個療程一個小時裏面就能夠做到深層清潔表層清潔以及為肌膚補充營養!

其實呢一個療程早響一年多前我已經響某大型美容集團做過,效果十分出色,不過價錢當時就真係比較貴!而我今次黎到Dr.View Medical 醫滙醫學美容,唔單止比我感受比上次做嘅療程更好嘅服務質素同效果之外價錢亦只係當時嘅一半左右!
唔好講咁多等我同大家分享一下成個療程嘅過程。

 


第一步係潔面卸妝,治療師細心咁樣幫我落妝同埋清潔後面部就開始做呢個Hydra Facial ,


全個療程完整會用三個獨特嘅專利儀器頭:第一個頭用於表層清潔,著重在兩邊面頰,皮膚比較薄二請毛孔問題冇咁嚴重嘅地方!


第二個頭就係深層清潔,用係鼻翼、T-zone位及下巴較多黑頭粉刺的部位,係第一二兩個頭嘅時使用過程中治療師會以為皮膚比較污糟或者毛孔床即比較多嘅用戶添加SkinMedica 的Glysal 精華,呢一隻有效深層清潔同埋鎮靜皮膚嘅精華。


我呢啲向來有毛孔閉塞問題嘅人當然治療師就完全唔會吝嗇今晚幫我使用啦!每一次使用都會係即時係你面前打開呢支精華並且用完!絕對冇取巧架!


最後一個頭用於深層保濕,呢一part 會用上SkinMedica 的抗老TNS 人體生長因子激活再生修護精華,能促進膠原增生及提升細胞及組織的自我修護能力,提升彈性、撫平皺紋、改善膚色、淡化色斑及嫩滑肌膚。呢個精華係超高品質,喺某大型美容苑裏面做呢個療程是要添加呢個TNS 精華要額外再加錢架!


其實整個過程呢都感覺好舒服只不過係會有少少吸塵機嘅感覺,會係皮膚每一個毛孔位置吸下吸下!而且級嘅過程會運用特製過嘅液體流過皮膚表面,唔會有強烈嘅拉扯感!很舒服!


了清只係需要大概十五分鐘,睇番吸出嚟嗰杯汚糟水,明顯很黃而且帶點浮游的黑頭同油脂,好明顯吸走我皮膚上的污垢同老化角質!再敷番個靚mask就搞掂。

 


完成treatment後,最明顯效果係皮膚超級亮白,之前有啲被粉刺黑頭撐唔住嘅毛孔亦都唔會因為給走咗油脂之後收細,在夫買個Mask 直情係水嫩白滑!全個療程大概需要一小時用一小時嘅時間為肌膚做一次大掃除同時補充營養!效果有目共睹!毛孔變得細緻,摸上手唔會鞋颯颯!更避免左針清嘅痛楚!

 


Dr. View 嘅hydra facial 仲有另外一個值得欣賞嘅地方,之前提及過療程中第一同第二個頭,如果比較多油脂及角質層嘅客戶會使用清潔功效比較強嘅精華,第三個頭就係用嚟導入再生因子精華,呢度可以因應客人嘅需要選擇,如果淨係做清潔配清潔精華(第一第二個頭) 每次療程只係需要$600左右,如果要希望效果更佳顯著就可以用齊三個頭,配合再生因子,價格當然貴啲啦但係都只係需要$9xx , 明碼實價合理而且能夠因應客人嘅需要而配合做出最適當嘅效果,你話呢一間醫學美容中心係咪好值得我哋去試呢!

 

Dr.View Medical –簡介
Dr. View是一隊擁有10多年豐富經驗的醫學美容專業團隊。是一間由內科、外科、整形科、皮膚科醫生等不同的醫學美容角度合而為一的醫學美容中心-簡稱醫匯。
Dr. View代表著高質醫學,結合高科技而又安全的美容服務。給予客人中肯的美學角度,及具科學論證的最新市場資訊。“將心比己;以愛為先",將生活與工作融合一體,便是我們的理念,反對莨莠不齊的同行所作出的劣質服務及硬銷手法,並堅守我們對美學與醫德的承諾。

Dr.View Medical 醫滙醫學美容
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈6樓604室
https://www.facebook.com/dr.view.medical/

contact me: zero_huipo@yahoo.com.hk

《註:此乃試用文,以上發表純屬blogger個人意見。》


Comments