22nd April, 2016
Edit

大概 我們都需要呷一大口酒 本土品牌依琳琳小手梅酒

大概 我們都需要呷一大口酒 本土品牌依琳琳小手梅酒

好多女性都特別喜歡飲梅酒因為嗰種清甜帶酸而且清新嘅味道,能令到一日神辛勤嘅工作舒緩。

的確現在嘅都是女性所面對嘅壓力越來越大,如果同人哋講話鍾意飲酒,有可能會令到大家有所誤解。但相反如果飲梅酒嘅話呢,感覺就會女性化而且優雅好多!

 

所以呢大家都會見到近呢幾年梅酒嘅市場係真係越來越大,早五六年之前,可能常會見到日本某一兩個牌子嘅梅酒出現,但近呢幾年梅酒類嘅變化越來越多,引入咗好多唔同嘅品牌同埋產品!


大唔知大家又有冇試過本地品牌」依琳琳」親手製作嘅梅酒呢?依琳琳嘅梅酒,絕對為愛酒人士帶來更新嘅選擇!

原來很市面嘅梅酒浸製年期多數都只係得半年,長嘅都只係得九個月而已,琳琳呢就開創左香港梅酒市場的先河,以雙年同埋單年浸製期推出兩款梅酒,為大家帶來驚喜!

 

除咗有比一般產品較長嘅年期之外,更特別挑選左增城梅子同本地品牌嘅冰糖配合高級日本燒酒浸製,以最優質嘅材料製作出最獨特嘅滋味!

其實主理人琳琳,已經有多年浸製梅酒嘅經驗,不過之前呢都係只係同朋友分享,到現在公諸同好,所以就推出本土品牌!為左保持梅酒嘅品質,佢親自挑選梅子,選用本地冰糖,親嚐世界各地不同嘅燒酌,製成的梅酒比市面其他嘅產品更香更醇!

 


我今次就能夠一次過品嘗到單年梅酒,雙年梅酒同限量版日本梅子酒,不得不承認, 琳琳製作嘅梅酒特別清純而且入口日都特別甘甜,比起我哋平時飲開嘅大牌子相比份外天然,而且飲完之後感覺十分舒適!配合冰等佢慢慢溶化,落去嘅感覺更加舒暢,十分之適合夏天係比較滿意嘅時間嘆!

 


而且價格亦都好實惠,單年梅酒每瓶$228,雙年嘅就$258,而日本限量梅子酒就賣$388

各位同我一樣鍾意朋友聊天時/ 自己一個享受自己嘅時間都會飲番一杯嘅朋友們,都試吓呢一個來自本地嘅依琳琳小手梅酒啊!

電話訂購9019-3768
FB : www.facebook.com/ch.elimlim88/

Contact me: zero_huipo@yahoo.com.hk

《註:此乃試用文,以上發表純屬blogger個人意見。》


Comments