16th April, 2016
Edit

每月為皮膚大掃除: Newa Medical Aesthetics 醫學深層煥膚療程

每月為皮膚大掃除: Newa Medical Aesthetics 醫學深層煥膚療程

為肌膚定期做大掃除係我哋經常需要關注嘅護膚程序,加上近期天氣開始變得潮濕以及空氣質素影響皮膚容易出油而且角質層亦都回交容易積聚令皮膚望落去暗啞無光,甚至有可能會生更多暗瘡,粉刺,所以每星期在家中進行角質清潔以及每一個月皮膚定期做一啲醫學清潔護理就絕對不能少啦!

上兩個星期我就嚟到娛樂行,Newa Medical Aesthetics 醫學美容中心 進行 NeoStrata ProSystem Peel 醫學深層煥膚療程

Newa Medical Aesthetics 為女性提供尖端的抗衰老醫學美容技術。提供安全及高水平的醫學美容服務,團隊包括香 港註冊而富有醫學美容經驗的西醫,以及經驗豐富的治療師,為客戶的肌膚提供高水平而有系統的醫美方案,而全面性的抗衰老療程更能達致最佳效果。
所有在 Newa 醫學美容中心,所有激光設備都通過由 FDA (美國)或 CE (歐盟)認證,而所有注射藥物均由藥廠進口。每個抗衰老系統會根據客戶的情況和需求有不同提供客觀和專業的醫學美容方案,從而達致肌齡逆轉,肌潤美白和肌膚再生。

 


環境舒適悠閒,地方潔淨明亮,會客室你係一張好舒服嘅沙發,唔會有好侷促嘅感覺
是次療程使用左好多人都認識而且安全可靠嘅所「果酸之父」NeoStrata 最新研創 ProStrata Peel「醫學深層煥膚療程」果酸煥膚產品 ~

整套共由 3 組針對不同皮膚問題的配方組成,主要成分是水溶性甘醇酸 AHA,濃度由 20%-70%不等,供任何肌膚質使用。
由於甘醇酸 AHA 溶液的分子比水楊酸 BHA更細小,滲透能力更強,能有效令老化角質自然脫落,同時深入增厚「活性表皮層」,煥發新生肌膚,達至疏通毛孔,改善痘痘、粉刺、表淺性痘疤、改善色素沈著、細紋、膚色暗沉的功效!

 


先填寫個人資料及接受療程同意書,由美容顧問在這房內講解療程內容,評估皮膚狀態。

 

治療師先用卸妝,再以 Balancing Pre-Peel Cleanser 洗面,
再在肌膚會比較薄弱及容易敏感鼻翼、嘴邊、眼眉、等位置,塗上凡士林保護。

搽上 20% ProSystem Peel 再立即塗上30% peel , 你一個叫double peel , 比較適合我呢啲底層污糟,毛孔比較粗大嘅女生,

 


停留 3 分鐘,感覺温和,沒有任何不適!過程中治療師開風扇吹著面,作皮膚降溫及舒緩之用,
再用上“Prosystem Peel Neutralizer 煥膚專用中和液” 抹去,完之後治療師會再次詢問下有冇邊個地方會有痕癢或者痛感覺,你都會仔細咁樣同沒多次中和液確保果酸已經全部抹除。

再敷上保濕面膜,全國過程大概只係需要40分鐘,就已經可以幫皮膚進行一次大掃除!

 


搽上眼霜、爽膚水、精華、面霜及防曬,那就完成了。做完換膚之後,最好要查比較高度數嘅防曬保護粥啲而且效果都會明顯啲!
完成後皮膚唔會感覺到乾燥或者斑斑緊,最大嘅立即效果就係皮膚望上去十分有光彩,返到屋企都要多點夫水份面膜因為當老化嘅角質減少之後,正正就係皮膚吸收營養嘅好時間!

 

隔咗幾日之後呢底層有少少嘅污糟野會推出,只要輕輕咁樣用棉花棒就可以推走一啲粉刺粒,皮膚嘅光良都持續左大概一個星期。

呢啲咁正嘅醫學換膚療程最好就每個月做一次,保持皮膚同毛孔嘅疏通,就係令到夏天皮膚白白滑滑嘅重要契機啊!持續進行呢一個NeoStrata ProSystem Peel 醫學深層煥膚療程可以令到皮膚嘅油脂分泌同埋暗瘡毛孔問題大大改善架!

Newa Medical Aesthetics 醫學美容中心
地址 : 中環皇后大道中30號娛樂行19樓A室
電話 : 2350 0010
http://www.newa.hk/
https://www.facebook.com/newahongkong

《註:此乃試用文,以上發表純屬blogger個人意見。》


Comments