Latest
Hot Post

在北角搭上了對的火車 La Kaffa

在北角搭上了對的火車 La Kaffa 我發現北角冇乜cafe , 又冇乜西餐,更加冇乜全日早餐。直到La Kaffa 出現。 La Kaffa 係明苑西街,實在幾方,是日去食下午茶! 裝修雅致有特色,而且十分舒適枱同枱之間嘅距離都幾遠,是日連午餐都未食呢個下午茶真係要食得好飽啊!   先點咗個好好味嘅水果茶…

不妨萌一點! 萌 MOE by Nishimura

不妨萌一點! 萌 MOE by Nishimura 「萌」一字本為草木萌芽之意味;然而由於日文音同「燃」,漸引申指對某人物有燃燒的感覺(人物可愛的角度) 萌是比女神更高嘅境界,如果你間餐廳夠膽用」萌」泥做名,未嚟到已經對餐廳有燃燒嘅感覺! 萌位於中海日升中心的日式燒肉店,地方寛敞,空間感很大,而且還增設外賣部客人可以站…

和拉花高手 焙茶綠茶鮮奶和真誠製作紫薯窩夫 過招 Cafe Charm’s

和拉花高手 焙茶綠茶鮮奶和真誠製作紫薯窩夫 過招 是日去到紅磡黃埔花園探朋友,朋友生咗個好可愛嘅BB,因為要照顧小朋友嘅關係我哋唔可以去得太遠嘅地方食下午茶,有人強烈介紹我去到呢一間cafe charm .   位置方便,而且鋪頭夠大間 我同朋友都點狀我焙茶鮮奶,陪查係焙過嘅綠茶,味道會苦一點。但更加甘香! …

快樂休閑, 一應俱全的浪漫灣仔」利東街」

快樂休閑, 一應俱全的浪漫灣仔」利東街」 記得上年嘅十月我去到沖繩,去咗一個大型嘅露天outlets , 嗰種舒適嘅露天環境喎外國商場嘅空廣感,令我越嚟越愛上呢一啲露天shopping area. 一直都好希望香港會有呢一類型嘅地方,直到現在位於灣仔嘅利東街終於開幕! 「利東街」這個時尚消遣新駐點,200米的林蔭步行街…

Honeypot 首屈一指嘅亞洲蜜蠟脫毛專門店,來感受個快速有效的蜜蠟脫毛體驗

Honeypot 首屈一指嘅亞洲蜜蠟脫毛專門店,來感受個快速有效的蜜蠟脫毛體驗Summer = keep fit =白滑body 姐係要脱毛啦!有d 地方,想暫時脫毛嘅,蜜蠟脫毛係一個幾好嘅選擇!honeypot waxing 你用天然舒適嘅產品,配合專業技師嘅巧手技巧,能夠輕易將體毛乖乖去掉不留痕跡,整個過程不損害皮…