Latest
Hot Post

【護膚】轉季必備的肌底液 ♥ Lancome ADVANCED Genifique 升級版小黑瓶

轉季的時候 溫度和濕度的驟變好影響肌膚的狀況 … 儍媽的皮膚也特別乾燥缺水和容易敏感 … 最近儍媽就用上 Lancome 升級版『小黑瓶』 以酵母萃取精華配方從肌底激發活修護力量 強化肌底,鞏固肌膚屏障,就不再怕轉季天氣的影響喇 !!! Lancome ADVANCED Genifique  升…

【韓國遊】釜山 食記 ♥ 超濃郁的 Real Chocolate Ice Cream + 大大個焦糖蘋果

【2018 年 4 月。釜山】 逛到累加上酷熱天氣 最好就是搵間有冷氣、環境舒服的地方休息下 加埋支香濃的朱古力雪糕就更加爽 ~~ 一入到嚟即刻就比這支有 45% 朱古力成份的 Real Chocolate Ice Cream 吸引了 ~~ 除了雪糕,櫥櫃裡面大大的焦糖蘋果 … 亦都好吸引 大大個蘋果沾了七…

【旺角 食記】樓上日式料理。超滿足的海膽丼 ♥ 鮨心

旺角好多美食 這日與朋友仔去了間樓上日式餐廳食晏 我們點了兩份午餐 … 午餐包了前菜、味噌湯、茶碗蒸和甜品 茶碗蒸的配料豐富,蒸蛋富蛋香又夠滑 午餐價錢由 HK$128 – HK$298 我們點了兩份廚師推介的午市套餐 … 海膽丼 + 海之天丼 儍媽好耐冇食海膽,所以點了份 R…

【紅磡 食記】健康海藻烏冬 + 美味抺茶甜品 ♥ 宏。紅磡

小朋友剛開學,放早又未有家課 去食個豐富的午餐再一起買餸返屋企 鰻魚怪囝囝點了份 … 大鰻魚飯套餐 套餐有沙律、海藻烏冬、小抺茶蛋卷和錫蘭紅茶 儍媽就點了份 … 海藻烏冬配甜品餐 有沙律、加州卷、醬油海藻烏冬、甜品和錫蘭紅茶 海藻烏冬是以日本出產的小麥粉和很有營養的海藻製成,好健康的 麵條上面有…

【日本遊記】倉敷 食記 ♥ 炙燒厚切極熟成牛舌。たん屋びぜん

【Day 4 ~~ 2018 年 2 月 16 日。星期五。年初一。日本 倉敷】 在大久野島嘆完早餐與兔仔 say goodbye … 去到倉敷已經 2 時 快手快腳將行李放在酒店後,即刻去三井 outlet shopping 行到倉敷車站二樓時 我們幾個牛魔王比這張咁吸引的熟成厚切牛舌吸了入去 ̷…