Latest
Hot Post

【日本關西小旅行】日本 食記 ♥ 日式烤肉放題。牛扒 牛舌 海鮮 甜品 吃到飽 ♥ 焼肉きんぐ

【Day 1 ~ 2018 年 12 月 22 日。星期六。日本 關西 堺市】 由於搭乘中午航機,到達關西空港已經傍晚 先去民宿放下行李,就去了附近吃晚餐 這晚是冬至所以食得豐富點 揀了我們至愛的烤肉放題 … 任點任食超滿足 !!! 有三款價格的放題選擇 … 2,680YEN、2,980YEN、…

【日本關西小旅行】日本 食記。幸福 Pancake ♥ 幸せのパンケーキ 堺店

【Day 2 ~ 2018 年 12 月 23 日。星期日。日本 關西 堺市】 這幾次去日本與 Gram Pancake 好有緣 今次終於比我試到好多朋友都推介的幸福 Pancake 參觀日本國家歷史遺跡『土塔遺跡』前 在泉北高速鉄道 深井駅咁啱有間 … 幸福班戟 雖然剛食完午餐仲飽飽地,難得不須排隊等位,…

【太子 食記】Lunch @Cafe Paradise

之前已經試過太子界限街店的 Cafe Paradise 原來砵蘭街這兒也有店舖 這日剛好安排坐在門口位置 有幾隻超大隻的熊公仔陪我們食飯 個 Drink List 餐牌好可愛呀 !!! 好多人推介這兒的 All Day Breakfast 但是我們都是點了兩份午餐 … 餐湯 + 主菜 + 是日特飲 餐湯是 …

【尖沙咀 食記】樓上悠閒午餐 ♥ The Grill Room

農曆年過後 又要約朋友仔出嚟食個飯傾吓心事 友人今次介紹這間餐廳又唔錯喎 ! 位於旺區的尖沙咀方便易搵 由於在商廈的二樓環境較舒服,不會食得好急趕 可以慢慢嘆,好啱邊食傾的我們 我們點了兩份午餐 … 頭盤 / 餐湯 + 主菜 + 甜品 + 飲品 友人的 … 薯仔濃湯 +HK$15 我的 R…

【2019 台灣遊】宜蘭伴手禮 ♥ 三星蔥蛋捲。切達乳酪狀元餅。YQ 餅

【2019 年 1 月。台灣 宜蘭】 很多人到宜蘭都會到奕順軒買手信 儍媽本來只是去買上次食過的三星蔥蛋捲 但是為食的我在店內試食了一圈後,就帶了好多美食返去囉 !!! ↑ 三星蔥蛋捲 NT$150 一盒有 4 包,一包有 3 條蛋捲 可以揀全部三星蔥或芝麻味,亦可以選一盒有哂三星蔥和芝麻味的綜合禮盒 粉紅色禮盒裝送禮…