Latest
Hot Post

♥ The Face Spa LipoHIFU 腹部療程 ♥

呀CA* 很愛食甜品 ~ 跟朋友們經常吃晚飯,很多時飯後亦忍不住要再戰甜品! 不知不覺有個大肚腩 >< 最近呀CA* 很忙沒有時間做運動,有時著衫都會見到肚腩位置突出得幾明顯… 於是來到有專業醫生駐場的 The Face Spa 進行 LipoHIFU 腹部療程~ 除了可以做 LipoHIFU …

♥ Kanebo Lunasol 2017 AUTUMN 暖暖煦光浄化妝容系列 ♥

來到 9 月中,秋天快要來了~ 呀CA* 身邊開始多朋友結婚,連續幾個星期六/日都有飲宴! 去飲宴當然著靚D,化返個妝啦 =] 最近入手了 Kanebo Lunasol 全新推出的暖暖煦光浄化妝容系列 ♥ 當中包括四色眼影組、亮肌胭脂、造型染眉膏;就讓我為大家介紹一下吧! ♥ LUNASOL Shine Fall Ey…

♥ Christophe Robin 清爽淨化系列 ♥

除了面部要好好保養之外,頭髮都要定期護理~ 健康頭皮是擁有順滑亮麗髮絲的基本步!最近呀CA*收到 Christophe Robin 清爽淨化系列, 產品包括淨化舒緩洗髮乳、海鹽舒緩頭皮潔淨霜及仙人球果籽油柔亮修護髮膜~ 它們有效提供」由髮根到髮絲」的深層護理, 恢復頭皮的油脂平衡,令髮絲由根部到髮梢重拾亮澤輕盈。 所有…

♥ 鮨鶴日本料理 ♥

最近有好友升職,於是我地食返餐好慶祝 =] 朋友一直都好想食 OMAKASE,近近地揀左灣仔既鮨鶴! 入面既環境好靚,好舒服~ 坐低睇睇我地決定唔慳住食,一於揀最貴果款~ 「祥鶴」 ,一共有18種加卷物! 先黎前菜, 有粟米、酸菜同波菜,食落開胃醒神! 之後有蠔~ 大大隻好肥美,食落味道好鮮,仲有鹽水味! 海膽腐竹湯~…

♥ Borghese「Fango Active Radiance Facial Oil盈采亮顏油」♥

最近 Borghese 以全新形象於德福廣場全新正式開幕 ~ 呀CA* 早前有幸來到參觀, 店內採用亮白雲石配襯啞金為店內主調, 極緻簡約而不失優雅,締造前所未有的美肌體驗。 活動中,亦認識了品牌全新推出的 Fango Active Radiance Facial Oil盈采亮顏油 ♥ 全新Borghese「盈采亮顏油…