Latest
Hot Post

【老協珍】熬雞精:媽媽補身方便之選

生完海豚BB已經差唔多年半啦,身體的狀況有慢慢回復,不過說實話照顧小朋友加上工作,經常捱夜,抱喜小朋友周圍走,身心都經常覺得很疲倦。 要快速回復體力,保持良好精神狀態, 喝熬雞精是我其中一個喜歡的方法。 之前也有寫過老協珍熬雞精了, 認識這個品牌是因為Vivian徐若瑄的安胎經歷。 當時四十歲高齡懷孕的Vivian, …

人氣日本品牌 DUO 正式登陸香港 【必買卸妝按摩膏】

有睇開日本雜誌都知道人氣日本品牌 DUO嘅卸妝產品好好用。 經常都榮登日本@cosme大賞榜首的。 而呢個人氣日本品牌 DUO正式登陸香港啦! 真係太開心~以後喺香港又可以好方便咁買到正嘢。 DUO為 2009 年於日本東京成立的品牌, 專注開發結合自然、科學和抗老元素的護膚產品。 在堅持使用對肌膚安全的成分同時,加 …

性價比高:LIS Café 如心南灣海景酒店自助餐

可以一家大細一齊食鍾意嘅嘢,當然係食自助餐啦。之前聽朋友講如心酒店自助餐好抵食,於是一家就去試吓。自助餐喺如心南灣海景酒店~LIS Café, 由黃竹坑地鐵站步行大約4分鐘便到達, 有咗地鐵站之後去黃竹坑好方便,就算推BB車去路程都OK。 呢度環境都好舒服,可以慢慢坐低食下野傾吓偈。 食物方面種類都算好多,甜品,海鮮,…

Swisse 孕婦多元維他命~ 孕媽媽最佳搭檔

首圖的是: Swisse孕婦多元維他命~ 孕媽媽最佳搭檔 懷孕到生育,對我來說都是十分奇妙的過程, 仲好記得由懷孕到生育,每一天都是如何愛惜自己的身體, 渴望給最好營養予BB生長。澳洲朋友給我帶來的Swisse孕婦多元維他命(全稱:Swisse孕前及孕婦多元維他命)就是我的最佳搭檔。 因為我明白到寶寶首1000天的營養…

冰點雪糕溶脂機 X 五行纖極排毒儀 @Viola beaut’e

選擇做療程嘅地方我通常都會揀交通便利嘅,好似位於旺角市區的 Viola beauty ,好近旺角地鐵站E1出口,非常方便。 這裏的環境是親切的感覺, 因為當日遲了些來到, 來到後上個洗手間,然後入房準備療程。 房間佈置也頗舒適。 換過衣服後治療師就與我溝通今次的療程做什麼,因為一直都注重瘦身效果,所以今次決定做推介的減…