Latest
Hot Post

雙管齊下♡夏日修身大作戰

夏日修身大作戰正式開始!! 都市人成日都話忙/無時間, 從此無藉口啦~ 最近我去左Sun-i Fitness做運動, 只需20分鐘就等於做左3日運動, 等我大家介紹下啦~ 將EMS微電流脈衝科技結合運動, 短短20分鐘配合度身訂造訓練, 鍛煉肌肉緊實, 塑造線條話都無咁易啦~ 兩手FingFing就可以去做運動, 因為…

愛做運動女生最吸引♡我是運動女生

有人話「會做運動女生最吸引」, 呢點我認同亦有少少自豪, 嘻嘻, 因為我係運動女生! 有人運動為減肥; 有人運動為大隻; 每人目標唔同, 我做運動為健康! 我好鐘意出汗果種快感! 出汗可以排毒, 出汗可以瘦身, 出汗可以趕走負能量! 我癲起上黎早晚都會去做運動, 朝早去行山; 放工就去gym center做負重訓練! …

Lancôme♡極緻完美玫瑰精華水

爽膚水係護膚程序不可或缺既單品, Lancôme Absolue Rose Essence 極緻完美玫瑰精華水 如同爽膚水般輕盈, 卻同時擁有精華般既功效! Absolue Rose Essence 極緻完美玫瑰精華水 蘊含強效保濕因子透明質酸鈉及甘油, 有助鎖住水份, 恢復肌膚彈性! 另外更蘊含活性成分格蘭德玫瑰萃取…

打造完美肌膚♥來自日本深海活水Re:sea

水份佔人體大約70%左右, 所以水對於我地黎講係好重要! 身體要水; 肌膚要水, 水係每日不可或缺! 最近我就用上水為基礎既Re:sea, 肌膚保養其實好簡單! Re:sea為日本品牌, 意思為Retrieve from the SEA 重新從海洋獲得珍貴寶藏! 秉承日本傳統對素淨完美肌膚既堅持, 結合傳統; 科學與大…

家用首選no!no!PIVOT親膚熱力脫毛器

相信唔少人都會購買脫毛療程, 但療程昂貴之餘, 有d仲係限次數; 仲要擔心買左但預約唔到做療程日子/時間… 所以屋企有部家用脫毛機就唔洗有以上煩惱; 而且每星期更就可脫毛兩次; 尷尬部位都可以自行處理哩~ 要講信心之選當然係Beauty by no!no! no!no! 係美國品牌, 致力研發及改善產品 以…

肉骨茶無限Loop

新加坡有咩美食推介? 我個人推介肉骨茶! 哈哈, 我連續三日都食肉骨茶, 今次黎到位於牛車水既松發肉骨茶! 食店位於商場地庫, 面積不少, 承客量多, 下午差不多4時仍然坐無虛席! 排骨; 肋骨; 龍骨肉骨茶… 我點左排骨肉骨茶, 因為佢好似同特級龍骨湯差不多! 排骨鬆軟, 好容易咬開; 而湯就跟黃亞細既好…

我愛肉骨茶2

酒店附近有2間著名肉骨茶店, 步行距離只係10-20分鐘左右; 今日就黎食黃亞細肉骨茶~ 經典肉骨茶只需S$7.8 仲有綜合肉骨茶(即排肉及龍排) 而且仲有數粒蒜頭! 濃濃既肉骨茶氣味散發, 先喝一口湯, 比之前一間更濃口味; 胡椒拌著肉骨, 加上差不多整個蒜頭, 味道非常濃郁! 吃左一半左右, 店員會前來送上肉骨湯;…