Latest
Hot Post

雙管齊下♡夏日修身大作戰

夏日修身大作戰正式開始!! 都市人成日都話忙/無時間, 從此無藉口啦~ 最近我去左Sun-i Fitness做運動, 只需20分鐘就等於做左3日運動, 等我大家介紹下啦~ 將EMS微電流脈衝科技結合運動, 短短20分鐘配合度身訂造訓練, 鍛煉肌肉緊實, 塑造線條話都無咁易啦~ 兩手FingFing就可以去做運動, 因為…

愛做運動女生最吸引♡我是運動女生

有人話「會做運動女生最吸引」, 呢點我認同亦有少少自豪, 嘻嘻, 因為我係運動女生! 有人運動為減肥; 有人運動為大隻; 每人目標唔同, 我做運動為健康! 我好鐘意出汗果種快感! 出汗可以排毒, 出汗可以瘦身, 出汗可以趕走負能量! 我癲起上黎早晚都會去做運動, 朝早去行山; 放工就去gym center做負重訓練! …

MIOGGI生命水III. 預防肌膚老化. 保持皮膚彈性

想肌膚晶瑩剔透最快捷當然係去做美容療程, 但單單靠美容療程係唔足夠, 後續既保養先係最重要! MIOGGI 皇牌產品生命水已經去到第3代, 特別加入繡球菇發酵物萃取及 Hyalpo 水潤複合精華, 有助平衡油脂分泌, 加強肌膚吸水力及後續護膚品效果! MIOGGI 活肌生命力精華III (下稱為 生命水III) 蘊含多…

☻遊韓美食☻鮑魚海鮮刀切麵

前幾年建大果邊有個藍色貨櫃, 好多人都去影相打卡, 新村都唔執輸, 整番個紅色貨櫃 BOXQUARE! 不過其實無乜特別, 所以我影張相就去搵食lu~ 距離新村地站只有5分鐘路程, 有好抵食既海鮮鍋, 可以單點或套餐, 份量足夠2至3人, 價錢唔過30000won! 我點選左套餐A 24800won, 鮑魚海鮮鍋配養生…

☻遊韓美食☻不能錯過的醬油蝦套餐

哇~哇~哇~ 醬油蝦鮮蛋飯啊!! 嘻, 去韓國點可能唔食醬蝦/醬蟹; 呢間位於弘大既 少年食堂, 醬油蝦飯套餐簡直就係 大 滿 足! 弘大唔係淨係得Myth豬腳小姐, 仲有好多好多美味野食的喔~ 少年食堂食物總類唔多, 但10個客人10個都係點醬油蝦套餐, 所以唔洗諗其他, 點醬油蝦套餐就岩架啦! 我既醬油蝦黎啦!!!…

Kiehl’s聯乘插畫家Andrew✩゚2018節日限量套裝登場

話咁快就搭入12月, 圍繞身邊周圍都充滿住聖誕氣氛! 而Kiehl’s都推出左2018節日限量版及套裝, 無論送禮定自用, 都會令你愛不釋手, 係時候入手啦~ 今年Kiehl’s聯乘插畫家Andrew Bannecker, 打造一系列節日限量版系列既包裝設計, 當然唔少得皇牌產品Ultra Fa…

保護自己✪加強防衛✪Wynd Plus智能空氣淨化機

空氣質量指數亮起紅色級別…. 環境污染真係咁恐怖?! 好在我有Wynd Plus 智能式便攜空氣淨化機, 唔洗一陣就幫我淨化空氣! Wynd Plus係一款智能式便攜空氣淨化機, 旨在經由過濾包括過敏原; 細菌; 霉菌孢子以及由交通/工業污染所產生既懸浮粒子, 黎清潔個人空間空氣! 每盒WyndPlus包括…