Latest
Hot Post

跑步裝備分享✪AfterShokz TrekzAir AS650

雖然身為運動女生, 但偶然都有懶懶豬既時候; 就好似今年出戰渣馬一樣, 就係練習唔夠! PB(Personal Best)無望不突止, 仲要比預期慢左好多… 長跑除左要有恆心同耐力之外, 裝備都好重要! 話晒跑2小時以上, 聽住音樂跑感覺時間會過得快; 所以今次渣馬我就用上Trekz Air AS650! …

雙管齊下♡夏日修身大作戰

夏日修身大作戰正式開始!! 都市人成日都話忙/無時間, 從此無藉口啦~ 最近我去左Sun-i Fitness做運動, 只需20分鐘就等於做左3日運動, 等我大家介紹下啦~ 將EMS微電流脈衝科技結合運動, 短短20分鐘配合度身訂造訓練, 鍛煉肌肉緊實, 塑造線條話都無咁易啦~ 兩手FingFing就可以去做運動, 因為…

愛做運動女生最吸引♡我是運動女生

有人話「會做運動女生最吸引」, 呢點我認同亦有少少自豪, 嘻嘻, 因為我係運動女生! 有人運動為減肥; 有人運動為大隻; 每人目標唔同, 我做運動為健康! 我好鐘意出汗果種快感! 出汗可以排毒, 出汗可以瘦身, 出汗可以趕走負能量! 我癲起上黎早晚都會去做運動, 朝早去行山; 放工就去gym center做負重訓練! …

眼睛明亮有神采☻全靠自然捲翹角蛋白美睫

自問睫毛都算濃密, 不過就我就好懶豬豬, 懶得夾睫毛/塗Mascara, 所以成日都比人話我無神… 不過今日開始我擁有精靈大眼睛喔~ 呵呵, 我去左做角蛋白美睫! 角蛋白美睫有助保持原生睫毛之餘, 同時增強睫毛既彈性同光澤度, 最重要係唔傷睫毛! 夾睫毛好容易會整斷睫毛; 而塗Mascara就要好有技巧, …

一支就足夠SkinBIOTICS全效激活精華

唔想皮膚鬆弛同失去彈性, 一支好既護膚產品相當重要! 最近用緊瑞士skin.BIOTICS 稀世活能再生全效肌底激活精華 以突破性生物科技活性成分Ultra-Epidermino™ 生物科技活能再生因子作核心, 蘊含西藏冬蟲草萃取物及植物性角鯊烯等珍貴成分, 有助提升肌膚補水力, 從而改善魚尾紋; 皺紋等等! 最正既係…

SK-II Beauty Series #BareSkinChat

全球No.1護膚品牌SK-II在YouTube頻道推出的Beauty Series #BareSkinChat,一口氣邀請日本搞怪天后渡邊直美、國民女友有村架純、真人騷明星主持 James Corden及《Kick Ass》裡飾演Hit Girl的 Chloe Grace Moretz四位國際巨星,並帶來娛樂性十足的拍…

一定要食胡椒蟹&老鼠粉!!!

朋友約食飯話去樂天, 我話唔食小籠包呀, 點知佢話唔係樂天皇朝,係「樂天經典」呀~ 哈,原來樂天經典係食星馬菜, 正!好掛住胡椒蟹 二話不說一定要點星洲黑胡椒螃蟹! 好有新加坡味道,黑胡椒份量剛剛好, 味道調得very good; 隻蟹好大且多肉, 唯一唔好係蟹殻好硬 食蟹唔夠飽,以點左個粉: 古早魚香老鼠粉 出奇地好…

♡私心急救保濕面膜推薦♡醫美後必用DermaElements蝸牛生物纖維面膜

醫學美容療程大行其道, 尤其光學療程, 可以刺激膠原蛋白再生, 促進真皮層細胞更新; 更有助改善色斑; 皮膚泛紅; 改善粗大毛孔及膚色不均等等, 令膚質更細嫩! 不過光學療程有機會導致肌膚缺水, 所以療程後一定要加強保濕, 勤敷急救保濕面膜!! 個人推薦的急救保濕面膜係DermaElements蝸牛生物纖維面膜! 蝸牛…