Latest
Hot Post

My Christmas look 2017

Christmas Party想靚靚示人 我會注重邊個位? 我會用依D產品話你知我點化個靚妝 首先當然係面啦 上粉前以合「色」的調色底霜打底亦很重要 LANEIGE首款氣墊型妝前底霜Skin Veil Base Cushion 有粉紅色紫色同埋綠色 點解我會揀咗綠色? 因為No. 60 Light Green 能修飾面…

曬都可以白?唔洗做黑妹啦! Neo Skin Lab佐敦店「PURA曬白機」上篇

夏天跑步跑到黑晒 塗產品又未可以咁快見效 真係唔知可以點做先可以成身平均咁變番白 唔想再做黑妹?Neo Skin Lab佐敦店「PURA曬白機」4分鐘就可以全身美白! 我要令人眼前一亮 除左臉部肌膚要白滑 我D手腳又點可以顯老呀 好彩依個世上有「PURA曬白機」 終於唔洗黑炆炆,Neo Skin Lab店既PURA噴霧…

齊來關注Autism Speaks。Kiehl’s x Matthew McConaughey

我有朋友不幸地有一個自閉症兒子 起初她不敢公開說 後來她因為壓力大力常常不開心 在我們給她正能量及關懷 令她更有信心照顧兒子 但其實能量及關懷不只要給母親 更加要給予自閉症兒童 Kiehl’s慈善公益活動一直不遺餘力 最近得知Kiehl’s 與馬修麥康納希推出crossover 希望大眾對自閉症…

增加自信心美。SK-II 磁力微振導入儀

我老公好喜愛綾瀨遙 Well…. 要有氣質做氣質女神真係唔易 年齡不停增加 但我決心永遠停留25歲肌齡 SK-II9月1日推出了被譽為「智慧小紅棒」的「磁力微振導入儀」 獨家磁力微振科技一分鐘超過 7,000 次磁力微波振動 與指腹塗抹相比 提升三倍滲透力 你可能會問「用這個塗面霜為何會比用手更吸收?」  …

天然降紅防暗瘡。absolution

選擇護膚品我不會事事旦旦 由其是防暗瘡產品 我是希望保濕、天然、不脫皮 上月行過城品 諗住睇下書同文具 比我發現10/10 HOPE 有個牌子叫absolution   有款精華叫「全新淨肌修復精華」    聽個名平平無奇 其實係法國有機品牌 蘊含植物、花卉、天然礦物及維他命   品牌理念是追求健康(Healthy)、…