26th December, 2010
Edit

遊戲展的第三天: 無線巨聲VS亞視星光

 「亞洲遊戲展」第3


浸大咪神CarolH Cup台模鄭羽家、羅力威、許廷鏗


出席「PlayStation Girl選舉及一機成名總決賽」


 


亞洲遊戲展進入第3日,PlayStation今年大搞PlayStation Girl選舉及才藝表演節目「一機成名」,經一輪初賽後,是日隆重舉行總決賽,並邀得亞視出身的羅力威、無線超級巨聲「將軍澳吳尊」許廷鏗、浸大E神楊梓瑤(Carol)及SCEH總經理項明生擔任評判;兩台型男首次聚頭,現場擠滿羅力威及許廷鏗的fans,對於首次擔任歌唱比賽評判,羅力威坦言覺得自己未夠班,他說:「我都係盡自己知識,當交流吓。」但對於要擔任PlayStation girl選舉評判,羅力威則表現尷尬,「好彩佢哋唔係著泳裝,(會睇咩嚟比分?) 都係睇樣貌同埋衣著。」


 


首次擔任評判的Carol是日打扮實實,她笑指:「今日做評判所以著得莊重啲。(覺得自己夠資格做評判嗎?)唔敢評論,不過好開心PlayStation比呢個機會我,(PlayStation Girl身裁好啲會唔會加分?) 要睇整體成個figure,身裁好一出嚟係會較受注目,不過都要視乎係邊種性感或者吸唔吸引倒我。」是日冠軍由Dada師妹梁筠兒奪得;亞軍是來自寶島的H Cup小羽,穿著「三國無雙」的歌姬造型,驕人身裁搶盡峰頭,成為現場龍友的拍攝焦點。


 


PlayStation Girl選舉結果


冠軍:2號梁筠兒(Bambi) [陳靜Dada師妹]


亞軍:13號鄭羽(小羽) [台灣過江龍、大元師妹H Cup正妹]


季軍:7號王梓如[18歲清純美少女、貌似薛凱琪]



 


小插曲: 今早方逸華小姐駕到遊戲展, 我以為她是來看比賽的! 原來是來買聖誕禮品! 果然夠潮!!



Comments